Директорът на столичната болница “Св. Иван Рилски д-р Дечо Дечев

...
Директорът на столичната болница “Св. Иван Рилски д-р Дечо Дечев
Коментари Харесай

Д-р Дечо Дечев с молба да напусне “Св. Иван Рилски”, болницата протестира

Директорът на столичната болница “Св. Иван Рилски ” доктор Дечо Дечев е подал молба за овакантяване. Липсата на последователност в системата, както и честа промяна на политиката са част от претекстовете в молбата му.

Сред работещите в болничното заведение се популяризира информация, че той е “трябвало ” да подаде оставка, изясняват от профсъюз “Защита ” в писмо до премиера и здравния министър. В позицията си прецизират още, че всички в лечебното заведение са подготвени да стачкуват всеки ден, в случай че доктор Дечев не отдръпна оставката си и бъде отхвърлен от длъжността.

Дечев отхвърли да му е оказван политически напън за напускането и уточни като един от претекстовете за решението си неналичието на последователност в системата, както и честа промяна на политиката.

Пред Българска телеграфна агенция той описа, че още през ноември предходната година е изпратил писмо до здравното министерство, в което показва 11 казуса, които незабавно би трябвало да се разрешат. По думите на шефа обаче към момента няма решение на всички посочени от него проблеми.

Според доктор Дечев част от управлението на здравното министерство евентуално е срещу вливането през септември предходната година на белодробната болница “Св. София ” в “Св. Иван Рилски ”. Някои от поставените в писмото до министерството въпроси са свързани точно с активността на окрупнената болнична конструкция. Дечев описа, че болничното заведение със лични средства е изплатила милион и половина лв. просрочени отговорности и двойно повече непросрочени. Близо 30% от личния състав на белодробната болница са напуснали преди вливането, сподели още доктор Дечев.

През август 2021 година Дечев се завърна като началник на болничното заведение след 6-годишна пауза. Той беше отхвърлен през 2015 година от здравния министър Петър Москов с довода, че следва обединение на лечебните заведения “Иван Рилски ” и “Александровска ”, което по този начин и не се състоя. След това Дечев оглави здравната каса по времето на кабинета “Борисов 3 ”.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР