Директорът на Софийската опера и балет академик Пламен Карталов и

...
Директорът на Софийската опера и балет академик Пламен Карталов и
Коментари Харесай

Софийската опера и Болшой театър с взаимно сътрудничество

Директорът на Софийската опера и балет учен Пламен Карталов и професор Владимир Урин, шеф на Болшой спектакъл, подписаха контракт за взаимно съдействие.

Договорът е за идни гастроли от 12 до 24 май 2018 година на Софийската опера на една от най-престижните международни подиуми - в Русия.

Гастролите ще бъдат открити с две български творби - операта " Янините девет братя " на Л. Пипков и балета " Нестинарка " на М. Големинов.

Освен това Софийската опера ще показа пред московската аудитория четирите спектакъла от Вагнеровия " Пръстен на нибелунгите " – " Рейнско злато ", " Валкюра ", " Зигфрид "  и " Залезът на боговете ", които ще бъдат сложени на Историческата сцена на Болшой спектакъл.

Двамата шефове разискаха и възможността за образуване на концерт на младите обединения на Софийската опера и Болшой спектакъл в Бетовеновата зала на театъра.

По време на визитата си в Москва маестро Карталов посети новата режисура на Болшой спектакъл - операта “Идиот ”, като след спектакъла поздрави артистите за превъзходното осъществяване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР