Директорът на службата за външно разузнаване МИ6 на Великобритания Ричард

...
Директорът на службата за външно разузнаване МИ6 на Великобритания Ричард
Коментари Харесай

Шефът на британското външно разузнаване към руснаците: Елате при нас като агенти

Директорът на службата за външно разузнаване МИ6 на Англия Ричард Мур се обърна през днешния ден към руснаците, които се усещат потресени от войната в Украйна , с апел да " обединят напъните си " с английското разузнаване и да сложат завършек на кръвопролитията. Това съобщи Ройтерс, като се базира на негова тирада в английското посолство в Прага.

Агенцията отбелязва, че във втората си тирада, откогато стана шеф на тайната разследващата работа на Англия през 2020 година, Мур сподели, че има малко изгледи Москва да възвърне динамичността си в Украйна.

Той оприличи сегашната обстановка в Русия с времето на Пражката пролет през 1968 година, когато някогашният Съветски съюз смаза промените за либерализация.

" Тъй като те стават очевидци на продажността, вътрешните битки и бездушната непросветеност на техните водачи, на човешкия фактор в най-лошия му тип, доста руснаци се борят със същите алтернативи като предшествениците им през 1968 година ", сподели Мур.

" Приканвам ги да създадат това, което направиха други през последните 18 месеца, и да се причислят към нас. Вратата ни е постоянно отворена. Техните секрети ще бъдат на несъмнено място при нас и ще работим дружно, с цел да сложим завършек на кръвопролитията ", сподели шефът на английското външно разузнаване.

Той назова решението на Иран да доставя Москва с дронове камикадзе за спора в Украйна като " безсъвестно " и сподели, че то е провокирало вътрешни разпри на най-високо равнище измежду режима в Техеран.

Мур предизвести, че Китай и Русия се надпреварват да овладеят изкуствения разсъдък и квантовите технологии. Според него изкуственият разсъдък ще добави работата на разследващите организации, само че няма да размени хората, които могат да разкриват секрети, недостъпни за технологиите.

Според него неповторимите характерности на човешките сътрудници на точните места ще станат още по-значими и разузнаването, осъществявано от хора в ерата на изкуствения разсъдък, от ден на ден ще се дефинира като нещо, които машините не могат да вършат.

Шефът на английското външно разузнаване МИ6 означи в изявление за сп. " Политико ", че някои от съперниците му ще се опитат да разработят изкуствен интелект по метод, който е необмислен, и задачата на неговата работа ще бъде да се оправи с това.

" Няма безусловно никакво подозрение, че някои от нашите съперници ще бъдат подготвени да разработят изкуствен интелект по метод, който е необмислен и рисков ", сподели Мур в изявлението.

" Това ще бъде забележителна част от нашата роля оттук насетне в бъдещето, да се опитаме да открием, покажем и по-късно да подриваме активността на хората, които биха желали да развиват изкуствения разсъдък в рискови направления ", уточни той.

В речта си в английското посолство в Прага шефът на службата за външно разузнаване МИ6 на Англия означи, че опитът за протест на частната военна компания " Вагнер " демонстрира, че съветският президент Владимир Путин явно е подложен на напън. Мур акцентира, че е оптимист за контраофанзивата на Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР