Директорът на Службата за извънредни ситуации на Турция Юнус Сезер

...
Директорът на Службата за извънредни ситуации на Турция Юнус Сезер
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите и ранените в Турция и Сирия след силните земетресения

Директорът на Службата за изключителни обстановки на Турция Юнус Сезер заяви, че броят на починалите вследствие на земетресението в страната е повишен на 2921, представен от ТАСС.

По данни на службата над 14 000 хиляди души са ранени, а над 6 хиляди здания са разрушени при земетресението с магнитуд 7,7, станало предходната нощ в Турция и последвано от близо 150 вторични труса.

Най-малко 1444 души починаха през вчерашния ден в Сирия в резултат на земетресението с епицентър в Югозападна Турция, оповестиха нощес управляващите и избавителните служби, представени от Франс прес.

В частта от Сирия, следена от държавните сили, броят на жертвите набъбна " до 711, а на ранените до 1431 в провинциите Алепо, Латакия, Хама, Тартус ", уточни сирийското министерство на опазването на здравето.

В регионите под контрола на бунтовниците минимум 733 души са починали и повече от 2100 са ранени, според белите каски (доброволци от гражданската защита).

Ръководителят на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) в Турция Юнус Сезер заяви, че 16 400 чиновници на Дирекцията работят в регионите, наранени най-силно от разрушителните трусове, регистрирани през вчерашния ден в Южна Турция, предават турските медии.

От АФАД оповестиха, че досега има информация за 6217 срутени здания. Досега отдолу под отломките на рухнали здания са избавени 7840 души. Дирекцията АФАД е изпратила 65 хиляди палатки и над 300 хиляди одеяла.

Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки е подхванала и огромна акция за набиране на помощи за хората в най-засегнатите от земетресението окръзи. 

Министърът на опазването на здравето заяви, че в региона на бедствието са изпратени 4221 медици и 813 коли за спешна помощ.

Междувременно министърът на образованието Махмут Йозер разгласи, че няма да се организират занятия в учебните заведения в цяла Турция до 13 февруари.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР