Директорът на СДВР Георги Хаджиев е разпоредил проверки за полицейски

...
Директорът на СДВР Георги Хаджиев е разпоредил проверки за полицейски
Коментари Харесай

СДВР ще проверява сигналите за полицейско насилие при протестите

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев е разпоредил инспекции за полицейски произвол по време на митингите на 1о юли, когато се стигна до напрежение и конфликти, както на протестиращите с полицията, по този начин и с контрапротестиращи.

Проверките ще завършат в границите на 1 месец. При определяне на нарушавания ще бъдат подхванати ограничения - ще се желае дисциплинарна отговорност, стана ясно на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи.



Георги Хаджиев добави, че Димитър Педев, който се оплака от полицейско принуждение и е настанен в " Пирогов ", е задържан в региона на Орлов мост за жестоко и непочтено държание от негова страна към различен жител и по отношение на органите на Министерство на вътрешните работи.
Майката на едно от потърпевшите при митингите момчета: Полицаите са се гаврили с тези деца Юлия Педева показа, че положението, в което е видяла 29-годишния си наследник е било отвратително за една майка
След ареста е отведен в Първо районно, там има записи на камерите и ще се откри дали по отношение на него е имало полицейско принуждение, изясни още Георги Хаджиев.

По думите на Георги Хаджиев против арестувания има повдигнато обвиняване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР