Директорът на РИОСВ - Велико Търново Мая Радева изисква Експертният

...
Директорът на РИОСВ - Велико Търново Мая Радева изисква Експертният
Коментари Харесай

Заводът на Вълка в Павликени може и да бъде спрян от екоинспекцията

Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Велико Търново Мая Радева изисква Експертният екологичен съвет да прегледа още веднъж Доклада за оценка за въздействието върху околната среда на капиталово предложение с възложител „ Петрургия “ ООД. Намерението на компанията е да изгради най-големият цех за изгаряне на боклуци в Европа.

Основните аргументи за това решение са изтъкнати процесуални пропуски, непълноти на ДОВОС във връзка с разнообразни съставни елементи и фактори на околната среда, както и се обръща внимание на мненията на РЗИ – Велико Търново, БДДР – Плевен и РИМ – Велико Търново, в които е направено искане на допълнение на отчета.
Планът за цех на Гайтански във Върбовка има редица нарушавания, споделя екоминистърът (ВИДЕО)
Намерението да бъде строен цех за каменна вата при село Върбовка, община Павликени, провокира митинги. Причината – за произво...
Прочети повече
Намерението да се строи предприятието срещна опозиция в Павликени, като се стигна и до митинг. За да работи заводът, той ще бъде захранван с RDF гориво, посредством изгаряне на боклуци. Само че количеството боклуци, което ще се гори, е рекордно - 56 тона на час или 423 400 тона годишно, което е 2,5 пъти повече, в сравнение с е планувано за инсинератора в София. Това принуди Общинският съвет в Павликени да одобри декларация срещу плана.

Преди дни екоминистърът Борислав Сандов съобщи, че е подготвен да пази публичния интерес. " По проблема с Върбовка ще бъде направено по-дълбоко изследване, тъй като е допустимо да има и други нарушавания, с изключение на процедурни. Искам да успокоя хората, че ние имаме задача да следваме публичния интерес и да го пазиме ", безапелационен бе Сандов.

 

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР