Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите –

...
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите –
Коментари Харесай

РИОСВ – Пловдив със строги предписания към общините за контрол на отпадъците

Директорът на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив), Ивайло Йотков, даде писмени наставления на кметовете на всички седемнадесет общини, попадащи на територията на инспекцията да подхващат строги ограничения по осъществяване на уговорките си за ръководство на отпадъците .

В едномесечен период те би трябвало да извършат инспекции за съществуване на нерегламентирани сметища, в това число на речните кревати и прилежащите им територии. В качеството им на притежатели на общински пътища е належащо да почистят отпадъците от пътищата, пътните уреди, обслужващите зони , крайпътните обслужващи комплекси и да се обезпечат съдове за събиране на отпадъците по общинската пътна мрежа и превозването на събраните в тях боклуци до оборудванията за отнасяне.

След приключването на периодите в края на м. март започва дейна акция с инспекции на място за надзор осъществяването на предписанията от екипи на пловдивската екоинспекция и при положение на установени замърсявания ще бъдат подхванати плануваните в Закона за запазване на околната среда и Закона за ръководство на отпадъците административнонаказателни ограничения по отношение на градоначалниците.

От екоинституцията се обръщат към жителите с зов да проявят отговорност към околната среда и да изхвърлят отпадъците си само на разрешените за това места , а при положение, че се натъкнат на нерегламентирани сметища, да алармират съответната община за местоположението им.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР