Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите –

...
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите –
Коментари Харесай

РИОСВ с ултиматум към всички общини и пътното управление на Пловдив

Директорът на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив даде ултиматум до 15 февруари на кметовете на всички общини да подхващат строги ограничения за ръководство на отпадъците.
Прочетете още
До тази дата те би трябвало да изготвят краткосрочни и дълготрайни проекти за осъществяване на инспекции за съществуване на нерегламентирани сметища, в това число на речните кревати и прилежащите им територии, които да изпратят на екоинспекцията. Тези проекти би трябвало да включват ограничения за организация и надзор на дейностите, свързани с образуването, събирането (включително разделното събиране), съхраняването, превозването, третирането на битови и строителни боклуци във всяко едно обитаемо място по подобен метод, че да не се позволява изхвърляне на боклуци на неразрешени за това места, образуването на сметища и повторното замърсяване на към този момент почистени терени.

Освен това на всички кметове е обещано наставление да извършат инспекции за съществуване на нерегламентирани сметища на територията си, в това число повсеместен обход на речните кревати и прилежащите територии. В случай, че такива бъдат открити, почистването им би трябвало да провежда до края на месец март, а  кметовете да подхващат ограничения за недопускане на  следващо замърсяване.

След този период екипи на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив стартират инспекции на място, а при несъблюдение ще се подхващат и наказания.

Освен от кметовете, екоинспекцията е поискала информация и от шефа на Областно пътно ръководство – Пловдив за подхванатите от институцията дейности за надзор на замърсяването с боклуци от пътните платна и уреди, обслужващите зони и крайпътните обслужващи комплекси. Тези територии е належащо да бъдат почистени също най-късно до 31 март, след което предстоят строги инспекции.

От екоинституцията се обръщат към жителите с зов да проявят отговорност към околната среда и да изхвърлят отпадъците си само на разрешените за това места, а при положение, че се натъкнат на нерегламентирани сметища, да алармират съответната община за местоположението им.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР