Директорът на РДГ-Кюстендил да издаде заповед, забраняваща движението на моторни

...
Директорът на РДГ-Кюстендил да издаде заповед, забраняваща движението на моторни
Коментари Харесай

Зам.-областният управител Любомир Терзийски участва в среща за ограничаване нерегламентирания превоз на пътници в Национален парк „Рила

Директорът на РДГ-Кюстендил да издаде заповед, забраняваща придвижването на моторни транспортни средства на територията на Национален парк „ Рила ”, като се изключи профилираните и колите, доставящи хранителни артикули до хижа „ Седемте рилски езера ”, за интервала от 1 юли до 30 септември.

Решението бе взето на извършена в Сапарева баня среща за ограничение нерегламентирания транспорт на пасажери в парка. На нея участваха кметът на Сапарева баня Калин Гелев, шефът на Национален парк „ Рила ” Владимир Милушев, зам.-областният шеф Любомир Терзийски, шефът на РДГ-Кюстендил Димитър Здравков, началникът на бранш „ Пътна полиция ” при ОДМВР-Кюстендил Радослав Боюклийски, началникът на РУ-Дупница Сергей Симеонов, Александър Алащинов от Общинско лесничейство-гр. Сапарева баня, зам.-кметът на Сапарева баня Емилия Елчинова, Милен Колев – представител на Община Сапарева баня.

Представителите на институциите разискаха опциите за възстановяване на координацията за ограничение нерегаментирания транспорт на пасажери през горски пътища и пътища, отворени за публично прилагане на територията на Национален парк „ Рила ”. През летните месеци, когато доста туристи посещават Седемте рилски езера, контролът ще бъде засилен, а инспекциите изключително интензивни в събота и неделя. В инспекциите, с изключение на институциите, чиито представители участваха в срещата, ще се включат РД „ Автомобилна администрация ” и Национална агенция за приходите.

Среща по тематиката и с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов предлага шефът на Национален парк „ Рила ” Димитър Милушев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР