Директорът на Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев ще бъде новият

...
Директорът на Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев ще бъде новият
Коментари Харесай

Директорът на Пловдивската драма Кръстю Кръстев ще бъде новият министър на културата

Директорът на Пловдивския трагичен спектакъл Кръстю Кръстев ще бъде новият министър на културата в кабинета на акад. Николай Денков и Мария Габриел, в случай че той бъде подсилен в Народното събрание.
Прочетете още
Шефът на една от най-успешните и авторитетни културни институции в България не си вдигаше телефона, само че наши източници от ПП-ДБ потвърдиха, че точно той ще оглави културното ведомство.

Кръстю Кръстев е роден на 25 ноември 1956 година в Пазарджик. Завършва НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ през 1983 година Работи в Куклен театър–Пазарджик, в Родопски трагичен спектакъл „ Николай Хайтов “–Смолян е от 1983 година От 1998 година е негов шеф и основен живописен началник. След сливането на Драматичен спектакъл „ Н. О. Масалитинов ”-Пловдив и РДТ „ Николай Хайтов “–Смолян от август 2010 година той е шеф на Драматичен театър–Пловдив.

През годините, в който Кръстев е отпред на Драмата, бяха осъществени някои от най-мащабните и красиви представления за цялата българска сцена.  Заедно с драматурга Александър Секулов постановиха напълно друга репертоарна политика, която донесе справедливо национално и интернационално самопризнание за Пловдивския спектакъл.

Фотография: Георги Вачев

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР