Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров отказва да се оттегли

...
Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров отказва да се оттегли
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов отказа да подаде оставка

Директорът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров отхвърля да се отдръпна от поста си към този момент. Това стана ясно след извършена среща сред него и Ани Стоянова, майка на умрялата в болничното заведение Даная, заяви БНР.

Припомняме, че в началото майката на Даная даде поръчка, че ще митингът ще бъде целодневен. Тя получи поддръжка и от други родители. Действията обаче бяха прекъснати в ранния следобяд.

На срещата с шефа на болничното заведение беше разискван казусът с умрялото момиче, както и желани от тях дейности, които да бъдат подхванати, изясни в обществените мрежи Кремена Кунева от фондация " Даная ".

По думите на юриста по здравно право доктор Мария Петрова контролът върху лечебните заведения у нас би трябвало да се упражнява от независима организация , а не от конструкция на здравното министерство. Тя съобщи, че всички тези инспекции на инспекциите ще са безплодни, тъй като - първо, в България нямаме стандарт на водене да здравна документи, а огромна част от тези инспекции, да не кажа всички, се вършат по документи.

" Второ, аз съм сюрпризирана за какво прокуратурата мълчи ", добави юристът.

Все още няма резултати от втората инспекция на организация Медицински контрол по този случай. Здравният министър се ангажира да назначи трета инспекция, която да завърши до края на февруари.
 Майката на Даная желае отстраняването на шефа на
Майката на Даная желае отстраняването на шефа на " Пирогов "

Той може да въздейства на процеса и резултатите от течащата инспекция по случая
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР