Директорът на Пирогов Асен Балтов заяви на днешния на здравните

...
Директорът на Пирогов Асен Балтов заяви на днешния на здравните
Коментари Харесай

Много хора, пожелали ваксина, не се явяват на ваксинация

Директорът на " Пирогов " Асен Балтов съобщи на днешния на здравните управляващи, че среща огромен проблем с имунизирането, тъй като доста хора не идват в уречения час и ден, с цел да бъдат имунизирани.
В пунктовете към Пирогов предпочитание за имунизирани били декларирали 170 индивида, от които обаче в уречения ден пристигнали единствено 5-0-тина. " Заявяваме 500 чоека, а идват 30%, става известно, че това основава огромни проблем за имунизацията ", разяснява той. Здравният министър Костадин Ангелов   уточни, че това е нечовешко.
Председателят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов заяви, че се предлага на министъра да се премине към четвърта фаза на имунизация
Тя включва хора над 65 година и такива с хронични болести. Според него, когато се включат тези хора, ще може да се премине към по-усилено имунизиране в събота и неделя.
Министърът на опазването на здравето изясни, че имунизацията против е негов главен приоритет.
От своя страна изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаменти Богдан Кирилов заяви, че на следващия ден ще дойдат 57 600 дози от Оксфордската ваксина. До края на този месец чакаме общо 240 000 дози от имунизациите.
Вече има и предварителни упования за количествата ваксини, които ще дойдат в България през март. Страната ни чака над 500 000 дози, което ще разреши да бъде интензивен процесът на имунизиране, сподели още Кирилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР