Директорът на отдел Наркотици“ към ГДБОП Христо Донов коментира проведената

...
Директорът на отдел Наркотици“ към ГДБОП Христо Донов коментира проведената
Коментари Харесай

Началникът на отдел „Наркотици“ към ГДБОП за акцията в Омуртаг: Водещи са нидерландците, българите са помагачи

Директорът на отдел „ Наркотици “ към ГДБОП Христо Донов разяснява извършената от ГДБОП акция взаимно останалите силови структури, при която беше разрушена високотехнологична нарколаборатория за произвеждане на синтетична дрога в Омуртаг. Донов акцентира, че до производството на опиата по този начин и не се е стигнало.

„ В рамките на към 6 месеца се организираха разнообразни мероприятия, които съумяха да доведат до локализиране на съответното място, където беше обособена съответната лаборатория “, съобщи Донов.

Водещите в процеса по думите му е нидерландското ядро.

„ Българските жители бяха в ролята на помагачи – преводачи или хора, които немат пространства, транспортни средства, мобилни телефони и по този начин нататък ”, уточни още Донов пред Нова тв.

 Снимка: Пресцентър Министерство на вътрешните работи

До момента са арестувани трима нидерландски жители. Предстои задържането на още един жител с български генезис. Той е в чужбина.

„ Съвсем инцидентно, няколко дни преди интервенцията, въпросният жител напуща страната с цел екскурзия в Европа и заради тази причина не може да бъде задържан по време на самата интервенция “, уточнява Донов.

Донов акцентира, че основната цел на интервенцията е била да се предотврати действително генериране на наркотично вещество и надлежно разпространяването му на пазара или изнасянето му на страната.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР