Директорът на ОДМВР ст. комисар Тодор Петров представи отчета на

...
Директорът на ОДМВР ст. комисар Тодор Петров представи отчета на
Коментари Харесай

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев бе гост на годишния отчет за работата на ОДМВР – Кюстендил

Директорът на ОДМВР ст. комисар Тодор Петров показа доклада на дирекцията за активността през 2022 година пред състава на дирекцията, посетители бяха зам.министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, регионалният шеф на Кюстендилска област Александър Пандурски, административният началник на Оперативна програма Камелия Стефанова, административният началник на Апелативен съд Иван Демиревски, кметовете на общините от Кюстендилска област, шефовете на РДПБЗН – Кюстендил, РДГП – Кюстендил, и РДГП – Драгоман.



Министър Демерджиев изрази своята признателност и тази на политическото и професионално управление за отличното справяне със дилемите, което е видно и от цифрите в разбора. Служителите постоянно са подготвени да изпълнят задания, които постоянно не се отнасят до активността ни, само че и постоянно им се разпореждат. Разбира се, че главната ни задача е да се грижим за спокойствието на хората. Изразявам задоволството си от взаимоотношението на чиновниците с локалната власт, с прокуратурата, с публичните структури, благодаря ви и за мотивацията – това е пътят.



Ръководството има мотивацията да решим както битови проблеми, по този начин и с съоръжение със модерни механически средства, което да стане факт преди приключването на мандата ни. Приключи работата на работна група и напълно скоро ще проработят няколко центъра за обработка на пробите за наркотични субстанции, тъй че да се реализира тази, която имаме при обработката на пробите за алкохол. Тревожат ме, несъмнено, проблемите с пътната сигурност, с домашното принуждение, с закононарушенията, сварзани с опиати. Предстоят избори и имам вяра, че ще обезпечим спазването на закона и гарантирането на политическите права на хората. Пазете се и имайте сили и убеденост в идеята да работим в полза на хората.

Ръководителят на Оперативна програма Камелия Стефанова също изрази удовлетворение от взаимоотношението с проверяващите служители на реда, с помощта на положителната им работа няма просрочени каузи, а ръководителят на районна прокуратура Албена Разсолкова показа, че ежедневния контакт с началниците на районни ръководства и разледващите екипи води до позитивни резултати и благодари за взаимоотношението.

През 2022 година са регистрирани 1130 престъпни закононарушения, като за същия интервал на 2021 година са регистрирани 1123.

През 2022 година по престъпна линия (по данни на районната полицейска статистика) са постъпили 1688 заявителски материала, а като закононарушения през 2022 година са регистрирани 1130. Интензивността на престъпната престъпност в региона бележи лек растеж – повишаването е с 6 закононарушения.

Със спад на равнището на престъпната престъпност спрямо 2021 година е районно управление (на МВР) – Кюстендил с 64 бр. ( 13.25 % ), а растеж бележат районно управление (на МВР) – Дупница с 44 бр. ( 9.19 % ), районно управление (на МВР) – Бобов дол със 24 бр. ( 28.91 % ) и районно управление (на МВР) – Рила с 3 бр. ( 3.53 % ).

На публични места през 2022 година са осъществени 469 престъпни закононарушения (441 бр. за 2021 г.), разкрити от тях са 270 бр. – 57.57 %.

С нарастване на коефициента на разкриваемост на КП са всички районно управление (на МВР) - в районно управление (на МВР) Кюстендил с 17.26 пункта, в районно управление (на МВР) Дупница с 16,7 пункта, в районно управление (на МВР) Бобов дол с 20.73 пункта и в районно управление (на МВР) Рила с 5.34 пункта.

От записаните през 2022 година 1130 престъпни закононарушения са разкрити 606, разкрити са и 114 престъпни закононарушения, регистрирани в предходни години, коефициентът на разкриваемост за ОДМВР – Кюстендил, е 53.63%, нарастването по отношение на 2021 година е със 17.03 пункта.

За страната коефициентът на разкриваемост за 2022 година е 51.8 %.

В структурно отношение записаните закононарушения за 2022г. са: 8.58 % против личността, 43.89 % - против собствеността, 37.08 % - общоопасни закононарушения и 10.18 % - други КП.

Престъпленията срещу личносттабележат нарастване спрямо миналата година. През 2022 година са регистрирани 97 против 86 за 2021 година, като съставляват главно телесни повреди – 61 бр. От общия брой регистрирани закононарушения срещу личността са разкрити 48 бр. – 49.48 %.

През 2022г. е записано 1 довършено съзнателно ликвидиране, което е разкрито.

През 2022 година на база основаната организация в оперативно-издирвателната активност са реализирани положителни резултати в противодействието на престъпната престъпност. Разкриваемостта в ОДМВР е увеличена с 17.03 пункта пункта, като по едно и също време с това е налице минимално нарастване в динамичността на престъпната престъпност със 0.62 % по отношение на 2021 година Икономическата престъпност бележи нарастване с 4.86% по отношение на 2021 година, като разкриваемостта й е увеличена с 8.89 пункта.

Престъпленията срещу собствеността на жителите бележат смъкване, което се обрисува като наклонност през последните години. При кражбите се регистрира доста смъкване в равнището спрямо миналата година.

Постигнати са положителни резултати по противодействието на закононарушенията свързани с опиати в района – 90.60 % от записаните закононарушения са разкрити.

Разкриваемостта на осъществените през 2022 година грабежи е 71.43 %.

Регистрирано е 1 довършено съзнателно ликвидиране, което е разкрито.

През 2022 година са регистрирани 29 палежи на територията на ОДМВР-Кюстендил, при 32 за миналата година. Коефициента на разкриваемост е повишен с 11 пункта в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Посегателствата над МПС резервират броя си (9 броя), като разкриваемостта по отношение на миналата година бележи нарастване с 33 пункта.

Предприети са ограничения за привеждане в популярност и респектиране на дейния престъпен контингент.

През отчетния интервал бе обезпечен правовия ред в региона и осъществено интензивно противопоставяне на стандартните форми на престъпност, похищенията срещу личността и собствеността на жителите.

През 2022 година броя на записаните стопански закононарушения срещу собствеността бележи спад с 6 бр., а разкриваемостта бележи нарастване със 24 пункта. Броят на документните закононарушения също бележи спад (регистрирани 35 бр., по отношение на 46 бр. за 2021г.), като разкриваемостта бележи доста нарастване – 62.86% (спрямо същия интервал на 2021 година с 30.43 пункта).

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР