Директорът на ОД МВР - Шумен ст. комисар Ялчън Расим

...
Директорът на ОД МВР - Шумен ст. комисар Ялчън Расим
Коментари Харесай

Шефът на ОД МВР - Шумен стана герой след тежка катастрофа пред очите му

Директорът на ОД Министерство на вътрешните работи - Шумен ст. комисар Ялчън Расим стана воин в пътен екшън, откакто се хвърли да избавя аварирали пред очите му дядо и дете по шосето Силистра - Шумен. Мъжът на 72-години и момченцето на 12 са невредими, осведоми " ".

Ст. комисар Ялчън Расим е отпред на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен от юни 2015 година, само че все пак всеки Божи ден пътува от вкъщи си в каолиновското село Наум до кабинета си в регионалния център.

"Както си пътувам тази заран, виждам против мен от другата страна на отдалеченост 200-300 метра микробус. Виждам по какъв начин желае да избегне затруднение на пътя, закрепено с колове и ленти, валеше и дъжд, ръмеше, това става в 7.30.

Направи внезапен завой наляво, влезе в насрещното платно, изиска да се върне, само че беше хлъзгаво, не можа да прибере буса в платното си и излезе през канавката пред очите ми безусловно за секунди. " - описа полицейският шеф.

При близо 300 дни в годината по трасето сходни обстановки не са необичайност за комисаря - и този път стигнал до мястото на случая, спрял, скочил от колата и отишъл при буса.

"Беше на една страна и вътре видях глава на дете. Ходил съм на стотици катастрофи, само че когато всичко става пред очите ти и виждаш дете, адреналинът скача. "

Освен детето в кабината имало и мъж на 75 години, водачът. Детето плачело, дядото и той от нерешителност. Като схванал, че не са потрошени и могат да се движат, ст. комисар Расим тръгнал да вади пострадалите от кабината.

Бусът обаче бил на една страна, вратата се отваряла нагоре и на открито, тежка, не можел да се оправи самичък. В този миг се задал микробус с самун с водач от с. Кус, прочут на комисаря. Момчето с хляба се качило върху корпуса на "Мерцедеса " и задържало вратата, а служител на реда №1 на Шуменско извадил нагоре първо момчето, а по-късно и възрастния мъж. Едва по-късно се обадил на дежурния в полицията.

"Понеже пътят е прекрасен, асфалтът е нов, пътят Шумен - Силистра е бързоскоростен и изключително в зимните интервали доста постоянно засичам коли отвън пътното платно, доста пъти се е налагало да оказвам помощ и на потърпевши, и на закъсали. Уплътнявам си времето отвън работата. " - разяснява с усмивка ст. комисар Ялчън Расим.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР