Директорът на общественото здравеопазване на съвета на Ливърпул Матю Аштън

...
Директорът на общественото здравеопазване на съвета на Ливърпул Матю Аштън
Коментари Харесай

Специалист: Мачът между Ливърпул и Атлетико не трябваше да се играе

Директорът на публичното опазване на здравето на съвета на Ливърпул Матю Аштън допусна, че увеличението на случаите с ковид в града може да е повлияно от решението да се позволи мачът от Шампионската лига против Атлетико Мадрид на „ Анфийлд “ да се организира по проект и то с аудитория. Преди срещата имаше единствено 14 доказани случая на COVID-19 в Ливърпул, а в петък, 20 март, този брой набъбна до 309.

Депутатите в Ливърпул бяха измежду тези, които сложиха под въпро това да се разреши на 3000 последователи Мадрид да пътуват за втория мач на „ Анфийлд “ на 11 март.

„ Не беше вярното решение да се организира мачът. Хората не взимат неприятни решения преднамерено - може би сериозността на обстановката не беше разбрана в държавното управление по това време “, сподели Аштън пред „ Guardian “.

„ Въпреки че в никакъв случай няма да разберем, мачът с Атлетико Мадрид може да бъде едно от културните събития, които повлияха на разпространяването на ковид в Ливърпул “, добави още Аштън.

В деня преди мача, който Атлетико завоюва с 3: 2 след продължения, с цел да надделее с общ резултат 4:2 пред 54 000 фена, Ла Лига разгласи всички мачове в първите си две дивизии да се играят при затворени порти.

Оттогава всички съществени европейски лиги са прекратени. Ла Лига беше отсрочена за неопределен срок, до момента в който клубовете от Висшата лига ще се съберат посредством конферентен диалог, с цел да преценяват дали би трябвало да последват образеца им.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР