Директорът на НЗОК постъпи некоректно, тъй като не е информирал

...
Директорът на НЗОК постъпи некоректно, тъй като не е информирал
Коментари Харесай

Здравният министър поиска оставката на шефа на НЗОК

Директорът на НЗОК постъпи неточно, защото не е уведомил Надзорния съвет и мен за писмото си до Народното събрание. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред публицисти в Народното събрание, съобщи „ Фокус “.

Той разясни, че е изискал оставката на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев, когато е схванал, че има писмо до Народното събрание, в което се споделя, че тя има обвързване към непознати здравни фондове в размер на над 271 млн лева
„ Той знае каква е процедурата. Направо е уведомил Народното събрание “, сподели Ананиев. По думите му, когато го попитал дали има такова писмо, той отрекъл.

„ Когато извадих писмото и демонстрирах подписа му, той сподели, че това не е неговият автограф “, уточни Ананиев. Министърът сподели, че шефът след това е обяснил, че е подписал това писмо, без да гледа.

Ананиев разясни, че е правилно, че НЗОК има отговорности към здравните каси на други страни. „ През главата на Надзорния съвет, на министъра, на Министерски съвет желае актуализация на бюджета, което изобщо не му е във функционалностите.
" Всички каси имат такива отговорности. Ние сме провели диалози с главните каси, на които изискуем пари “, добави министърът и разясни, че с всички са подписали съглашение за разсрочване. „ Нямаме отговорности, които да сме договорили и да не сме платили “, сподели още той.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР