Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания на

...
Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания на
Коментари Харесай

Антъни Фаучи с коментар за хапчето на Пфайзер и ефекта му срещу Омикрон

Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на Съединени американски щати (NIAID) доктор Антъни Фаучи уточни в петък, че пероралното лекарство на Pfizer против Covid-19 евентуално ще резервира резултата си и против разновидността Омикрон на коронавиурса, подкрепяйки по този метод мненията на основния изпълнителен шеф на компанията Алберт Бурла.

На брифинг в Белия дом за пресата Фаучи също по този начин означи, че " няма подозрение ", че в Съединени американски щати има разпространяване на новия вид, откакто случаи на Омикрон към този момент са регистрирани в пет щата, в това число Ню Йорк.

Ден по-рано компанията GlaxoSmithKline съобщи, че предклиничните данни демонстрират, че нейното лекарство за Covid-19 също " резервира интензивност против основни разновидности на разновидността Омикрон ".
свързани новини4968на 12.09.2021
Д-р Фаучи също по този начин уточни, че производителите на ваксини против Covid-19 имат проекти за изключителни обстановки за справяне с разновидността Омикрон, които включват както комбинирана ваксина против истинската версия на ковид и разновидността Омикрон, както и характерна за новия вид бустерна доза.

Правителството на Съединени американски щати работи с Moderna, Pfizer и J&J по голям брой проекти за изключителни обстановки, уточни той.

" Единият е да се обнови производството на имунизациите, които тези компании към този момент имат. Следващият е да се направи да вземем за пример бивалентна ваксина, която да работи както против първичния Covid вариант, по този начин и против новия вид, а третият е се направи характерен за новия вид бустер ", означи Антъни Фаучи.

Според доктор Фаучи данни от изследване на Националния институт по опазване на здравето изрично демонстрират, че съществуващите бустерни дози обезпечават кръстосана отбрана против редица коронавирусни разновидности, в това число Омикрон.

" Въпреки че към момента не сме го потвърдили, има всички учредения да имаме вяра, че в случай че се ваксинираш и по-късно си сложи спомагателна (усилваща) доза, ще имаш най-малко известна степен на кръстосана отбрана, доста евентуално против тежко заболяване, даже против разновидността Омикрон ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР