Директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов

...
Директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов
Коментари Харесай

Сарафов се извини, че е бил подведен и не е разбрал думите на Гешев

Директорът на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов разгласява в Българска телеграфна организация публична позиция във връзка днешните изявления на служебния министър на Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка атентата против Иван Гешев.

От трибуната на Народното събрание министърът изясни, че няма огромни вреди по автомобила на основния прокурор Иван Гешев при опита за атентат, както и че.

" Съзнавайки интереса на българската общност към проблема с гърмежа до колата на основния прокурор, бих желал да дам разяснение, с цел да спомогна за прекратяване на операциите по тематиката. Държа да поясня, че думите ми, произнесени от мен на брифинга на 1 май наоколо до местопроизшествието, а точно: " единствено една случайност е избавила, както основният прокурор и фамилията му, по този начин и редица инцидентни хора ", са произнесени, защото аз самият съм бил измамен от думите на господин Гешев , че се тормози за децата си ", споделя Сарафов.
 Европол нищи атентата против Иван Гешев
Европол нищи атентата против Иван Гешев

Агенцията поддържа следствия, стартирани от съответната страна, само че в никакъв случай не арестува

Сарафов декларира, че съжалява, в случай че е внесъл комплициране , че фамилията на основния прокурор е пътувало с него.

" Държа да подчертая, че няма да изляза на калния политически терен - аз съм стеснен експерт и не искам да бъда разменна монета в политическите " смешки и закачки ", показва в своята позиция Борислав Сарафов. Той добавя, че България е правова страна и " не ми е ясно, по какъв начин представител на законодателната власт, може да желае оставката на магистрат от самостоятелната правосъдна власт, защото противоположното не си го разрешава никой мой сътрудник ".

Днес ПП/ДБ желаеха оставката му. Уверявам българската общност, че както аз, по този начин и моите сътрудници, ще продължим да изпълняваме своите служебни отговорности обективно, професионално и независимо - само съгласно обстоятелствата и закона, приключва позицията си Сарафов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР