Директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов беше

...
Директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов беше
Коментари Харесай

НАП провери 38 висши държавни служители по сигнал на главния прокурор, не откри нарушения

Директорът на Националната организация по приходите (НАП) Румен Спецов беше изслушан в парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяния на корупцията по отношение на парцелите на висши държавни чиновници в чужбина. Заседанието беше закрито, само че след края му пред медиите Спецов изясни, че става дума за инспекции на Национална агенция за приходите въз основата на предварителна информация, направена от ДАНС до основния прокурор, като по-късно са били направени постановления за осъществяване на инспекции от Национална агенция за приходите.

Проверките са били осъществени през 2020 година и началото на 2021 година, като става въпрос за 38 лица, при които Национална агенция за приходите не е открила проблеми, разяснява Румен Спецов.

Във връзка с лицата, подадени към Национална агенция за приходите за инспекция, Спецов изясни, че е било открито разминаване от Комисията за противопоставяния на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), сред заявено имущество, приходи, банкови сметки и откритото в действителност от ДАНС. Той даде за образец лице, което е трябвало да заявява банкова сметка в чужбина, само че не го е направило, надлежно КПКОНПИ и ДАНС откриват това, като на Национална агенция за приходите е предоставено да ревизира от кое място са тези пари. В хода на инспекцията се открива, че те са от съответна активност, което не значи, че са с неуточнен генезис, само че е трябвало сметката да се заявява.

Относно т.нар случай „ Барселонагейт “ Спецов изясни, че там инспекциите за съответни лица не престават и ще приключат, когато Национална агенция за приходите получи цялата информация и посочи, че не всичко от чужбина идва бързо. По мотив сигналите към Национална агенция за приходите за народния представител Делян Пеевски, Спецов сподели, че информацията в тях се ревизира.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР