Директорът на НАСА Бил Нелсън ще посети Румъния и България,

...
Директорът на НАСА Бил Нелсън ще посети Румъния и България,
Коментари Харесай

Директорът на НАСА на посещение в България и Румъния

Д иректорът на НАСА Бил Нелсън ще посети Румъния и България, оповестиха от посолството на Съединени американски щати в София. Визитата му стартира в четвъртък, 17 октомври. Двете страни са подписали Споразуменията „ Артемида “, които целят задълбочаване на интернационалното съдействие в мирното потребление на галактическото пространство.

Нелсън ще се срещне с висши публични лица от двете страни, в това число Марчел Чолаку, министър-председател на Румъния, и Румен Радев, президент на България.

В България Нелсън ще се срещне с доктор Росен Карадимов, министър на нововъведенията и растежа, и ще посети единствения производител на спътници в страната, който създава продукция за разнообразни компании в международен мащаб, оповестяват от дипломатическата задача.

По време на пътуванията си до двете страни Нелсън ще разиска смисъла на интернационалните партньорства и съдействие в Kосмоса, в това число трансатлантическите връзки с НАСА. Директорът на НАСА също ще се срещне със студенти, с цел да подчертае изгодите от образованието по просвета, технологии, инженерство и математика и ролята на младежите като представители на поколението „ Артемида “. НАСА употребява това определение, с цел да обрисува идващото потомство откриватели на Космоса.

В края на предходната година България стана 32-та страна, която се причисли към споразуменията „ Артемида “ за стратегическо интернационално партньорство в региона на галактическите технологии. Подпис под съглашението сложиха тогавашният български министър на нововъведенията и растежа Милена Стойчева и генералният шеф на НАСА Бил Нелсън.

Споразуменията „ Артемида “, наречени на американската лунна стратегия, са поредност от двустранни контракти сред Съединени американски щати и други страни. Като основа значително са взети правилата на Договора за космоса от 1967 година През май 2020 година НАСА разгласи главните правила, на които ще се основават - правила за рандеман на запаси на Луната и концепцията за основаване на така наречен зони за сигурност, които би трябвало да предотвратят „ нездравословна интервенция “. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР