Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик д-р

...
Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик д-р
Коментари Харесай

Директорът на болницата в Пазарджик е уволнен по разпореждане на Борисов

Директорът на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Пазарджик доктор Васил Вълчев е освободен по предписание на министър-председателя Бойко Борисов. През миналата седмица министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е изпратил писма за привикване на Общо заседание на лечебното заведение, с цел да бъде осъществена кадрова смяна в управлението. До избора на нов шеф в болничното заведение ще бъде назначен пълномощник.
Здравният министър е изискал от НЕЛК да направи инспекция на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик, съобщи dir.bg.

" Не съм уволнен ", отхвърля доктор Вълчев информацията, че е бил освободен от служба по предписание на министър-председателя Бойко Борисов. Получих писмо от министъра на опазването на здравето за привикване на общо заседание на акционерите на болничното заведение, тъй като сме комерсиално сдружение. Това ще стане най-вероятно през декември и несъмнено тогава ще ме освободят, изяснява доктор Вълчев.

Снощи една от националните малките екрани заяви, че шефът на пазарджишката болница е пенсионер по болест с 82% неработоспособност и получава 700 лева пенсия. Освен него пенсионери са и двама ръководители на комисии на ТЕЛК в Пазарджик. Всички решения са на пазарджишкия ТЕЛК, който е зависещ на шефа доктор Васил Вълчев.

" Тези телкови решения са от преди четири години. Проверявани са от Народното събрание, здравното министерство и прокуратурата. Нарушения и спор на ползи не са открити. ", съобщи във връзка на абсурда доктор Васил Вълчев, който ще свика нарочна конференция, с цел да даде подробни пояснения.

По малкия екран бе обявено, че в държавната болница в Пазарджик сестрите стачкуват поради мизерните си заплати, а един доктор получава голямо заплащане. Доктор Петър Лазов си докарва солидна заплата посредством огромния брой стентове, които слага даже на здрави пациенти.

Директорът на болничното заведение Васил Вълчев изясни тогава, че по негово предложение Съветът на шефовете е направил контракта на кардиолога по този начин, че да му бъдат обезпечени огромни пари.

Управителят на НЗОК Дечо Дечев призна, че сходен метод е прегледен образец за източване на Касата и за корист със здравето на пациентите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР