Директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви днес,

...
Директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви днес,
Коментари Харесай

Директорът на МВФ смята, че е избегнат ужасен изход за Брекзит

Директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард съобщи през днешния ден, че отлагането на излизането на Англия от Европейски Съюз е спомогнало да се избегне " ужасяващ излаз " при възможен Брекзит без съглашение, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. Според нея сходен сюжет би оказал спомагателен напън върху международната стопанска система.

Лагард сподели на конференция, че тази конвенция обаче ще удължи несигурността и няма да позволи въпросите сред Англия и Европейски Съюз. " Поне Обединеното кралство не напуща Европейски Съюз на 12 април без съглашение.

Това дава време за продължителни полемики сред другите английски партии. Вероятно дава време и на настоящите лица в стопанската система да се приготвят по-добре за всички варианти, най-много индустриалците и служащите, с цел да могат да се опитат да си обезпечат бъдещето ", сподели Лагард.

" Брекзит без съглашение щеше да е ужасяващ излаз ", добави тя.

Директорката на 189-членния МВФ посочи, че светът е изправен пред интервал на огромна неустановеност, като 70 % от международната стопанска система бележи закъснение в растежа, съобщи " Асошиейтед прес ". Според нея тази обстановка би могла да бъде влошена от самонанесени рани като ненужните търговски борби.

Кристин Лагард и президентът на Световната банка Дейвид Малпас акцентираха съществуването на обстановка на изтощение - те са подготвени да оказват помощ на Венецуела, измъчвана от филантропична рецесия, само че не могат да пристъпят незабавно към деяние поради неналичието на законно приет президент в латиноамериканската страна, отбелязва " Франс прес ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (564)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР