Директорът на каза в четвъртък, че ваксината срещу COVID-19 на

...
Директорът на каза в четвъртък, че ваксината срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

Директорът на Pfizer защити цената на ваксината

Директорът на сподели в четвъртък, че имунизацията против COVID-19 на компанията, измежду най-скъпите на пазара, не е по-скъпа от цената на храната и няма да се продава на небогати страни с облага, съобщи Агенция Франс Прес. Ръководителят на основаната в Съединени американски щати компания отбрани цената на дозите, които съгласно него избавят животи и могат да оказват помощ на страните да излязат от пандемията, написа БГНЕС.
" Ваксините са доста скъпи ", сподели Алберт Бурла в изявление за няколко медии. " Те избавят човешки животи, разрешават на стопанските системи да се отворят още веднъж, само че ние ги продаваме на цената на храната “, сподели той в изявлението за " Лез Еко ” във Франция, немската " Ханделсблат ”, италианския " Кориере каузи Сера ” и " Ел Мундо ”. Разработена взаимно с основаната в Германия BioNTech, имунизацията на Pfizer е, дружно с Moderna, имунизацията, която е коствала най-вече на Европейския съюз, съгласно данни, оповестени преди няколко месеца от член на белгийското държавно управление.
 Учени: Рискът от тромбоза е по-висок при заразяване с COVID-19, в сравнение с след ваксина Учени: Рискът от тромбоза е по-висок при заразяване с COVID-19, в сравнение с след ваксина
Рискът от тромбози в мозъка е доста по-висок при заразяване с COVID-19, в сравнение с в следствие от имунизациите против инфекцията. Това разгласих...
Агенция Франс Прес напомня, че българският министър председател Бойко Борисов предизвести по-рано тази седмица, че Брюксел е изправен пред голямо покачване на цените, защото договаря близо два милиарда спомагателни дози от имунизацията за идващите години. " Pfizer беше 12 евро, по-късно стана 15 евро. Договорите в този момент се подписват на цена от 19,50 евро ", сподели Борисов в неделя.
Цените са в внезапен контрастност с имунизацията, създадена от британско-шведския производител на медикаменти AstraZeneca, който даде обещание да не осъществя облага от продукта си по време на пандемията и я продаде на Европейски Съюз за по-малко от две евро за доза. Бурла не удостовери цената на имунизацията на Pfizer, само че призна, че тя се продава на по-висока цена на развитите страни като тези в Европейски Съюз или Съединени американски щати.
" В страните със междинни приходи я продаваме на половин цена ", сподели той. " В по-бедните страни, в това число в Африка, ние я продаваме на себестойност ", сподели шефът на концерна. Много наблюдаващи обаче се съмняват, че имунизацията на Pfizer се популяризира необятно в африканските страни, защото продуктът би трябвало да се съхранява в свръхстудени фризери с температура към минус 70 градуса по Целзий или по-ниска. Бурла сподели, че компанията работи по нова формула, която ще разреши имунизацията да се съхранява в продължение на четири до шест месеца при естествена температура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР