Директорът на Изследователския център по епидемиология и микробиология Гамалея“ Александър

...
Директорът на Изследователския център по епидемиология и микробиология Гамалея“ Александър
Коментари Харесай

Медик опроверга три от митовете за COVID-19

Директорът на Изследователския център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “ Александър Гинцбург разсея три известни мита за ковид, написа БГНЕС.

На първо място, лекарят опроверга изказванията за безполезност от носенето на медицински маски. „ Маската пази най-вече тези хора, които не са имунизирани, които нямат защитни антитела “, сподели Гинцбург.
Културните институти в Италия отварят порти единствено за имунизирани, санкции в градския превоз
Глоба от 600 до 1000 евро заплашва оня пасажер, който се вози в градския превоз на Апенините без зелен пропуск, заяви в. " 24 часа "....

Той добави също, че потреблението на маски от имунизираните дава опция да се предотврати предаването на патогена, в случай че имунизираното лице е притежател на вируса.

Освен това експертът разяснява информацията, че преболедувалите би трябвало да се имунизират със " Спутник Лайт ", като няма потребност от инжектиране на двукомпонентна ваксина.

„ Петдесет на петдесет е правилно. Истината е, че след шест месеца преболедувалите би трябвало да бъдат имунизирани със „ Спутник Лайт ". Освен това, в случай че човек е на възраст над 65 години, е доста евентуално да бъде належащо имунизиране с втория съставен елемент ", сподели Гинцбург.

Специалистът посъветва да се направи тест за антитела след първата имунизация и, както изясни Гинцбург, в случай че титърът на антителата се окаже 300 или повече, можете да не се ваксинирате с втората доза. Ако обаче не е допустимо да се откри равнището на антителата, по-добре е въпреки всичко да се направи втора ваксина, предлага лекарят.
Франция възобновява полетите от Южна Африка, само че с едно изискване
След едноседмично спиране Франция възобновява от през днешния ден полетите от страни от региона на Южна Африка, само че вкарва строги ограничения, " с цел да о...

Освен това ученият още веднъж отхвърли слуховете за негативното влияние на имунизациите върху репродуктивните качества.

" Не е правилно. Цялата система от доказателства е получена в Института по акушерство и гинекология " Кулаков ". Доказано е, че вследствие на имунизацията със „ Спутник V “ работата на гените въобще не се трансформира ", сподели Гинцбург.

В същото време експертът уточни, че при мъже, преболедували COVID-19, репродуктивната система е потисната за дълго време. 

Още:

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР