Директорът на Граничната полиция в Бургас комисар Антон Мирков е

...
Директорът на Граничната полиция в Бургас комисар Антон Мирков е
Коментари Харесай

Директорът на Гранична полиция в Бургас Антон Мирков подаде оставка

Директорът на Граничната полиция в Бургас комисар Антон Мирков е подал оставка, съобщи БНР. Комисар Мирков беше открекъл да носи отговорност за случая, при който автобус с незаконни мигранти блъсна полицейска кола в Бургас и починаха двама служители на реда, напомня Националното радио.

Като мотив Мирков уточни, че в пълномощията му влиза надзор на морската граница, което не дава отговор на истината.

 

Очаква се Министерство на вътрешните работи да оповести данни за вътрешната инспекция, която се прави по случая със гибелта на двамата служители на реда.

 

На 25 август рейс с незаконни мигранти блъсна патрулка на кръговото кръстовище " Трапезица " в Бургас. Малко преди 5 часа сутринта той не спрял поредно на два контролно-пропускателни пункта на " Гранична полиция ". " Има две неподчинения преди тежкия случай ", сподели Станимир Станев, заместник-главен секретар на Министерство на вътрешните работи.

В опит да спрат транспортното средство, починаха двамата служители на реда.

Йордан Илиев е бил старши служител на реда в бранш " Охранителна полиция " в Първо районно управление (на МВР). 31-годишният служител на реда е поел изключително дежурство на собствен сътрудник, защото в друго поделение в Първо РПУ не е достигал личен състав.

43-годишеният Атанас Градев е бил пълководец на поделение в бранш " Охранителна полиция " към Първо районно управление (на МВР). Той е с 18 години стаж в Министерство на вътрешните работи.

Автобусът е бил с турска регистрация и возел 48 мигранти - мъже, дами, деца и даже бременни дами. В региона на кръговото кръстовище на " Трапезица " той навлязъл в лентата за велосипедисти, премазал полицейския автомобил, автобусната спирка, химическа тоалетна.

Очевидци показват, че са чули изстрели преди рейсът да се вреже в полицейската кола.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР