Директорът на Главната дирекция за борба с организираната престъпност Ивайло

...
Директорът на Главната дирекция за борба с организираната престъпност Ивайло
Коментари Харесай

Оставки по върховете в МВР след арестите в ГДБОП

Директорът на Главната дирекция за битка с проведената престъпност Ивайло Спиридонов и заместик-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Арабаджиев подадоха оставки часове откакто основният прокурор Иван Гешев заяви за арести на висши ръководители в звеното за битка с наркотрафика на подчинената на Спиридонов работа.  Както стана ясно, при спецакция нощес са били задържани за 24 часа шефът на отдела за противопоставяне на наркотрафика и разпространяването на опиати към ГДБОП Цветан Панков, Кирил Ванков – началник на бранш в отдела, както и още един чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи, чието име не е ясно към този момент.

„ Днешният случай предизвика решението ми да се отдръпва от заемания пост и да поема отговорността за случилото се. Смятам, че това е честен и логически акт “, написа в последното послание на Спиридонов като шеф на службата.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и двамата са освободени от постовете си. 

Ивайло Спиридонов бе назначен отпред на ГДБОП през 2015 година Той влиза в системата на Министерство на вътрешните работи през 1993 година като шпионин в бранш „ Криминална полиция “. В следствие е шеф на бранш „ Убийства “, шеф на отдел „ Криминална полиция “, заместник-директор и краткотрайно назначен шеф на Столична дирекция на вътрешните работи. През 2014 година е назначен за шеф на дирекция „ Противодействие на престъпната престъпност “ в основна дирекция „ Национална полиция “.

Георги Арабаджиев е приключил право в СУ и стопанска система в УНСС. Започва работа в Министерство на вътрешните работи през 1999 година като шпионин. През 2007 година е назначен за шеф бранш " Противодействие на корупцията " при ОИП, по-късно е поредно заместител шеф на основна дирекция " Криминална полиция " и заместител шеф на " Национална полиция ", от 2014 година е шеф на дирекция " Разследване " в ГДКП, а от 2015 година замесник основен секретар на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР