Директорът на ГД Гранична полиция“ откри новия граничен пункт между

...
Директорът на ГД Гранична полиция“ откри новия граничен пункт между
Коментари Харесай

Откриха новия граничен пункт с Румъния – Крушари-Добромир

Директорът на Групово дело „ Гранична полиция “ откри новия граничен пункт сред двете страни, 12 по ред.

„ГКПП Крушари-Добромир напълно е оборудван съгласно условията на Шенгенския граничен кодекс. Неговото действие ще бъде благоприятстващ фактор за развиването на регионалните и общинските центрове от двете страни на границата и за свързаността на нашите два народа“, каза основен комисар Кичиков.

На формалното разкриване участваха членове на управлението на румънската гранична полиция, шефът на РДГП Русе комисар Димитър Чорбаджиев, представители на локалните управляващи на България и Румъния, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  гкпп добромир крушари  гкпп добромир крушари
Граничен контролно-пропусквателен пункт Крушари-Добромир е шосеен пункт, открит за интернационален трафик на границата на България с Румъния. Той се намира на румънска територия. Граничният надзор се реализира на едно прекъсване.

Съгласно Споразумението сред държавните управления на Република България и Република Румъния за откриването на нови гранично контролно-пропускателни пунктове по държавната граница сред двете страни, плануваното работното време на Граничен контролно-пропусквателен пункт Крушари-Добромир е от 8 до 20 часа, с ограничаване на транспортните средства до 3.5 тона. През този пункт не е позволено превозване на рискови товари, живи животни и артикули, избрани за фито-санитарен надзор.

Пунктът за взаимен надзор разполага с трасета за осъществяване на инспекции в две направления – вход и излаз от страната, кабини, вътрешни пространства, техническо и IT съоръжение. Персоналът е обезпечен от структурите на граничните полиции на двете страни.

Функционирането на този граничен пункт улеснение подвижността на артикули и хора. Създадените удобни условия за развиване на транспортната инфраструктура в трансграничната зона са резултат от осъществяването на плана „ Трансграничен път Добромир-Крушари – код MIS ETC 588, финансиран по Програмата за трансгранично съдействие „ Румъния – България 2007-2013 “. През октомври предходната година на взаимно съвещание на държавните управления на Румъния и България, в наличието на министър председателите на двете страни, публично беше открит Граничен контролно-пропусквателен пункт Липница-Кайнарджа на румънска територия, който също е с работно време 8 – 20 часа, в режим на интернационален трафик на транспортни средства до 3,5 тона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР