Директорът на европейската гранична агенция Фронтекс Фабрис Леджери предупреди, че

...
Директорът на европейската гранична агенция Фронтекс Фабрис Леджери предупреди, че
Коментари Харесай

Мигрантите си намериха нов път към Европа, още по-далече от България

Директорът на европейската гранична организация Фронтекс Фабрис Леджери предизвести, че може да се отвори нов миграционен път сред Африка и Европа. " Ако ме попитате какво е най-голямото ми безпокойствие в този миг, ще кажа Испания ", съобщи той пред немското издание " Велт ".

Само през юни към 6000 мигранти са минали през Западно Средиземноморие от Африка в Испания. " Ако броят продължава да нараства, този път ще стане най-съществен ", предизвести Леджери.

Години наред мигрантите през Средиземно море пристигаха в Италия, а след това в Гърция. Испания бе на трето място. Нови данни на Международната организация за миграцията демонстрираха, че през първата половина на предходната година 85 000 противозаконни мигранти са стигнали в Италия, а 6500 в Испания, само че през същия интервал на актуалната година 16 700 мигранти са стигнали в Италия, а в Испания са 15 600, което бележи нарастване.

Леджери съобщи също по този начин поддръжка за отделяне на центрове в Северна Африка, където да бъдат докарвани избавени в Средиземно море мигранти. Идеята се зароди на срещата на върха на европейските водачи в края на юни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР