Директорът на болницата във Враца подаде оставка и аз ще

...
Директорът на болницата във Враца подаде оставка и аз ще
Коментари Харесай

Здравният министър размисли и засега не приема оставката на директора на болницата във Враца

„ Директорът на болничното заведение във Враца подаде оставка и аз ще я приема . Д-р Ценова е декларирала на наш чиновник в министерството, че отделението (детското - б. р.) не е печелившо. Този взор към цялостната работа на една болница, за това кое е печелившо и кое не е, е гибелен за изпълнителния шеф ". Това заяви пред Българска национална телевизия сутринта здравният министър проф. доктор Христо Хинков. По обяд обаче той разгласи, че към момента не е приел оставката на доктор Ценова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Педиатри от лечебното заведение подадоха молби за овакантяване поради ниските заплати, които били " по-малки от на касиер в огромна хранителна верига ". 

" Ще намерим шестима педиатри за детското поделение на болничното заведение във Враца и ще решим казуса още другата седмица " , съобщи след среща с управлението на болничното заведение и педиатрите от детското поделение в регионалната администрация във Враца проф. Хинков. 

На първо време ще решим казуса с лекари и специализанти от София, като чакаме общината във Враца също да помогне и да даде вероятност на болничното заведение. Държавата е подготвена да отпусне пари на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, само че казусът би трябвало да се реши редовно, а освен като се закърпи тази кръпка , добави министърът, представен от Българска телеграфна агенция. 

Депутатът от Враца Красен Кръстев съобщи, че локалната община ще помогне с обезпечаването на общински жилища за педиатрите, които ще дойдат от София да работят в детското поделение на врачанската болница. 
Напускане
Оставка в здравното министерство през вчерашния ден е подала и шефът на болничното заведение доктор Кети Ценова . Тя удостовери за Българска национална телевизия, че до края на месеца детското поделение ще бъде затворено.

" Проблемът стартира, когато шефът на отделението внесе докладна, че желае цялото поделение да излезе в отпуск. Според мен предлагането е рационално. Разговарях с шефа на болничното заведение в Монтана да поеме пациентите през този интервал, като летните месеци са едва натоварени. Отпуските са насъбрани по време на коронавирус пандемията, когато лекарите не напускаха работните си места ", изясни тя.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР