Директорът на болницата във Враца подаде оставка и аз ще

...
Директорът на болницата във Враца подаде оставка и аз ще
Коментари Харесай

Здравният министър е приел оставката на директора на болницата във Враца

„ Директорът на болничното заведение във Враца подаде оставка и аз ще я приема . Д-р Ценова е декларирала на наш чиновник в министерството, че отделението (детското - б. р.) не е печелившо. Този взор към цялостната работа на една болница, за това кое е печелившо и кое не е, е гибелен за изпълнителния шеф ". Това заяви пред Българска национална телевизия здравният министър проф. доктор Христо Хинков.

Заради заплахата детското поделение на врачанската болница да затвори министърът би трябвало да се срещне с педиатри, с управлението на лечебното заведение и с регионалната администрация.
Педиатрите са подали оставки поради насъбрани с годините проблеми, стана ясно преди преди ден. Петима медици подадоха молби за овакантяване поради ниските заплати, които били " по-малки от на касиер в огромна хранителна верига ". 

Оставка в здравното министерство през вчерашния ден е подала и шефът на болничното заведение доктор Кети Ценова . Тя удостовери за Българска национална телевизия, че до края на месеца детското поделение ще бъде затворено.

" Проблемът стартира, когато шефът на отделението внесе докладна, че желае цялото поделение да излезе в отпуск. Според мен предлагането е рационално. Разговарях с шефа на болничното заведение в Монтана да поеме пациентите през този интервал, като летните месеци са едва натоварени. Отпуските са насъбрани по време на коронавирус пандемията, когато лекарите не напускаха работните си места ", изясни тя.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР