Директорът на болница Пирогов Валентин Димитров заяви пред , че

...
Директорът на болница Пирогов Валентин Димитров заяви пред , че
Коментари Харесай

Директорът на „Пирогов“ е подал два сигнала в прокуратурата, свързани с одитния доклад

Директорът на болница " Пирогов " Валентин Димитров съобщи пред, че е подал два сигнала към прокуратурата и АДФИ, свързани с обвиняванията към него от здравния министър проф. Христо Хинков за одитния отчет на болничното заведение.

" Не разясня случаите с одита, тъй като съм написал две писма до прокуратурата и до АДФИ. Има назначени инспекции, които текат сега. Поемам уговорката, когато приключат да изнеса данните от тях ", добави той. 

Димитров разяснява,че когато някой се изрича би трябвало да носи отговорност за думите си. " Всички мои срещи с проф. Хинков са отразени в медиите. Последната беше когато пристигна в болничното заведение ", разясни лекарят. 

Равносметката за 2023 година сочи, че е било сложна година за болница " Пирогов ". " Трябваше да се възвърне естественият темп на работа. В интервала от 3 години по време на пандемията. " Пирогов " беше една от главните лечебни заведения, дружно със " Света Анна " и ВМА в битката с ковид ", уточни докторът. 

250 748 души са минали през най-голямата незабавна болница през миналата година. От тях неосигурените са 18 000 души. Докарани от Спешна помощ са над 5 000 индивида. Хоспитализираните, минали и излекувани са 52 604 души. Това е с близо 10 хиляди повече от миналата година. Това изясни още Димитров. 

Относно случаите на деца с алкохолни натравяния по Нова година шефът сподели, че не са се нараснали. Но самият факт, че има условия, при които малолетни използват алкохол и го вършат до положение, в което да стигнат до болница, е обезпокоителен. 

" Пирогов " беше превърната в Коронавирус болница. Всички отделения лекуваха пациенти. В момента болничното заведение няма подписана пътека с НЗОК и по тази причина такива пациенти в този момент при нас не минават ", изясни Димитров. 

По казусът на дамата, обвързвана с Алексей Петров, шефът удостовери, че тя е прекарала повече от месец в болничното заведение. " Мерките за сигурност, които бяха взети, бяха съществени. Имаше интервали, в които тя беше при нас, само че не се знаеше. Това се прави постоянно, с цел да се резервира тяхната сигурност и достолепие ", уточни шефът. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР