Директорът на Australian Open Крейг Тайли смята, че Новак Джокович

...
Директорът на Australian Open Крейг Тайли смята, че Новак Джокович
Коментари Харесай

Директорът на Australian Open: Джокович няма да иска да пропусне турнира

Директорът на Australian Open Крейг Тайли счита, че Новак Джокович няма да рискува да пропусне шампионата поради условието за против ковид. Сърбинът обществено съобщи няколко пъти, че желае да има свободен избор и е срещу наложителната имунизация. Джокович отхвърля да каже дали е имунизиран, само че съгласно Тайли сърбинът няма да пропусне шампионата.

" Той още не е споделил с никого дали е имунизиран. Той има вяра, че медицинските данни са персонални и има вяра, че хората имат право на избор. Новак е спечелил девет трофеи на Australian Open и съм сигурен, че желае десетата. Той има общо 20 трофеи в Големия шлем, колкото Рафа Надал, който ще играе тук, и Роджър Федерер. Един от тях ще изпревари другите. Не мисля, че Новак ще желае да остави това на някой различен ", сподели Тайли.

Джокович към момента не е сигурен дали ще играе в Мелбърн, а запитан за това отговори: " Ще би трябвало да изчакаме и да забележим. "

В момента към 85% от тенисистите са имунизирани, а Тайли чака броят им да се усили до 95% до януари поради условието на Australian Open.

" Има повече от 85% имунизирани тенисисти сега. И ние имаме огромна заслуга за това, тъй като сложихме условие за имунизация. Мислим, че до момента в който стигнем януари, ще има към 90-95% имунизирани, тъй като в случай че не си, няма да играеш. Така би трябвало да бъде, тъй като не би трябвало да има преференциално отношение за влизане в страната спрямо това, през което минават елементарните хора ", добави Тайли.

Директорът посочи, че има " един или двама " тенисисти, които са посочили основателни медицински аргументи за освобождение от имунизация, които дават отговор на условията на управляващите в щата Виктория.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР