Директорът на американската разузнавателна служба Даниел Коутс изрази притеснения, че

...
Директорът на американската разузнавателна служба Даниел Коутс изрази притеснения, че
Коментари Харесай

САЩ са притеснени за Украйна

Директорът на американската разследваща работа Даниел Коутс изрази терзания, че Украйна може да загуби „ прозападната си ориентация”, заяви РИА Новости.

„ В Украйна съществува риск от вътрешни безредици, които Русия може да употребява, с цел да подкопае прозападната ориентировка на Киев. Тези фактора заплашват възобновяване на украинската икономика”, уточни още шефът на американското разузнаване.

По думите му това може да докара до смяна на външната политика на Украйна, което би наляло масло в огъня на сринатите връзки сред Кремъл и западните страни. След анексирането на Крим и поради спора в Източна Украйна Европейският съюз и Съединени американски щати постановиха стопански наказания на Москва.

Даниел Коутс сподели още по време на съвещание на Комитета на въоръжените сили на Съединени американски щати, че водачите на опозицията ще се опитат да отслабят президента Петро Порошенко и ръководещата коалиция преди изборите през 2019 година. Вашингтон чака и хакерски атаки от страна на руснаците в Украйна.

Ръководителят на разузнаването предизвести, че съветските служби ще се опитат посредством хакерски атаки да пробият сериозните инфраструктури на НАТО. Коутс сподели, че максимален риск за националната сигурност и кибер отбрана на Щатите са Русия, Китай, Иран и Северна Корея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР