Директорът на 119 СУ Диян Стаматов издаде отчаян апел за

...
Директорът на 119 СУ Диян Стаматов издаде отчаян апел за
Коментари Харесай

Айтита, съединявайте се: Търсят се учители по информатика

Директорът на 119 СУ Диян Стаматов издаде обезверен зов за търсенето на учители по информатика. По негова информация в цяла София се търсят 20 експерти, а дефицитът е в цели 10 на 100 от школата. По думите му страната би трябвало незабавно да се ангажира за решаването на казуса, изключително поради обстоятелството, че началната заплата е 1500 лв., а в частните компании е в пъти по-висока.

" Какво следва от тук нататък? Сериозен проблем! Държавата в лицето на МОН незабавно и отговорно би трябвало да се ангажира. Това, което мисля, че по-лесно може да се случи, е IT експерти, да преподават в учебните заведения. Почасово. Гъвкаво. На ненапълно работно време. Като идея! ", счита известният шеф. Той вижда начинанието и като самобитна поддръжка на междинното обучение.

И упорства в учебните заведения да се влеят айти експерти без учителска дееспособност. В противоположен случай, както сочи прогнозата му, учебните заведения са обречени на свободни часове по другояче важен предмет за децата.

" Дано не звучи прекомерно наивно, само че спасението на учебните заведения през днешния ден е в поддръжката ни от IT бранша!
Иначе след 3-4 години при тях няма да има кой да работи! ", предизвестява Стаматов и самия бизнес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР