Директор на болница с фалшива диплома, човек, за когото прокуратурата

...
Директор на болница с фалшива диплома, човек, за когото прокуратурата
Коментари Харесай

Как човек с фалшива диплома оглави болницата в Дупница

Директор на болница с подправена тапия, човек, за който прокуратурата твърди, че е фалшифицирал и други документи – документ за платена гаранция, например; съден за хулиганство; с друго висящо досъдебно произвеждане – става дума за Росен Тимчев.

Той беше шеф на общинската болница в Дупница по-малко от година, само че това беше задоволително време, с цел да се заинтересува от него прокуратурата.

Тимчев поема болничното заведение през март 2016 година и остава след себе си съмнителни контракти и увеличени задължения.

През август Изпълнителна организация „ Медицински одит” прави инспекция. Оказва се, че дипломата на Тимчев по здравен мениджмънт е подправена. Прокуратурата го удостоверява след инспекция в министерството и Медицинския университет.
Дипломата на Росен Тимчев
„ Категорично – ръкописните текстове, които са положени на нея, като автограф и „ правилно с оригинала”, са изписани от обвинения Тимчев”, споделя представителят на Районната прокуратура в Дупница Емил Павлов.

„ Има институции, които ще го кажат. Няма такова нещо – това, което се пробват да твърдят”, твърди пък самият Тимчев.

Той е притеглен като обвинен, само че е пуснат е на независимост против 1000 лева гаранция. Според обвиняването парите не са платени в период, а Тимчев показва още веднъж подправен документ – вносната записка за гаранцията.

Историята с болничното заведение в Дупница стартира по-рано – при започване на 2016 година Тогава Тимчев е представител на ГЕРБ в работната група, която да ревизира положението на болница „ Св. Иван Рилски”.

Самият той споделя за себе си, че до този миг се е занимавал с неща, „ несвързани съответно със опазването на здравето ".

Работната група излиза с отчет, в който дефинира положението на болничното заведение като „ катастрофално”. По-голямата част от приходите отиват за заплати, а задълженията порастват.

Общинският съвет освобождава шефа и назначава точно Тимчев за краткотрайно изпълняващ длъжността до осъществяване на конкурс.

Кой предложи Тимчев?

„ По принцип всеки един от хората, които са препоръчани в комисиите, е препоръчан със съответните доводи, само че това беше предходната година и не мога да ви кажа кой с какъв аргумент е предложен”, изяснява в този момент ръководителят на Общинския съвет в Дупница Емил Гущеров.
Емил Гущеров
Той също по този начин не може да си спомни кой съответно е предложил Тимчев.

От протоколите на съвещанията излиза наяве, че това е бил доктор Пламен Соколов. Той влиза в Общинския съвет като представител на „ Движение 21”. В момента е самостоятелен.

Официално докладната за гласуването на кандидатурата на Тимчев от Общинския съвет е импортирана от тогавашния ръководител на съвета Ивайло Константинов. При самия избор пък 19 от 27 съветници гласоподават „ за”.

„ Общинските съветници нямаме функционалността да ревизираме, не сме проверяващ и контролиращ орган”, изяснява в този момент Гущеров, запитан дали е конкретизирано какви дипломи има Тимчев, с цел да оглави болничното заведение.

Тимчев е и измежду участниците в така наречен „ кървави боеве” през януари 2009 година – по време на митингите против Тройната коалиция пред Народното събрание.
Росен Тимчев
Съдът го признава за отговорен за подбудителство към безчинство, само че го освобождава от наказателна отговорност. Глобява го с 1000 лева

Според районната прокуратура в Дупница той има и висящо досъдебно произвеждане за друго действие.

През 2014 и 2015 година Тимчев е консултант към Здравната комисия в Народното събрание.

На последните локални избори е претендент за общински консултант от листата на ГЕРБ в Дупница.

В края на 2016 година, откакто към този момент не е шеф на болничното заведение и преди прокуратурата в Дупница да образува досъдебно произвеждане, напуща партията.

Темата продължава на следващия ден в „ Тази сутрин” и в bTV новините.

Ще ви разкажем за съмнителна договорка с апарати за хемодиализа, които Росен Тимчев разменя за ремонт на покрива на болничното заведение. Как тези апарати, през компания за продажба на коли, се оказват в Троянската болница – вижте на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР