Директно се обръщам към Бойко Борисов и му казвам: Ако

...
Директно се обръщам към Бойко Борисов и му казвам: Ако
Коментари Харесай

Борис Бонев към Борисов: Няма да Ви мине номерът Ние сме опозиция - от нас нищо не зависи

" Директно се обръщам към Бойко Борисов и му споделям: Ако си мисли, че в този момент ще бяга от отговорност за протичащото се в общинския съвет. Ако си мисли, че ще му минава номерът " ние сме съпротива - от нас нищо не зависи ". Съжалявам, господин Борисов - в неточност сте ", сподели в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия общинският консултант от “Спаси София ” Борис Бонев.

" Вие управлявате най-важните комисии, Вие си осигурихте поддръжката на на Българска социалистическа партия и на останалите дребни партии, Вие сте сега ръководещото болшинство в съвета ", уточни общинският консултант.

" Ако имаше " изчегъртване " на ГЕРБ много огромна част от администрацията щеше да си е отпътувала ", уточни той.

Според общинския консултант от “Спаси София ” Борис Бонев " не може най-голямата група в общинския съвет да бъде оставена без нито една от значимите комисии, тъй като не е демократично и не е вярно ".

" В Народното събрание има ли баланс? Защото там доколкото ми е известно от 20 комисии има единствено една единствена на опозицията. Защо в Народното събрание внезапно може ръководещото болшинство да има не просто най-вече комисии, а на процедура всички комисии, а в СОС ние като най-голяма група сме оставени без нито една от най-важните комисии? ", безапелационен е Борис Бонев.

На съвещанието в четвъртък той чака да " има преосмисляна на позициите на останалите партии, тъй като не може най-голямата група в общинския съвет да бъде оставена без нито една от значимите комисии ".

По думите му най-големият проблем за СОС е той да остане без избор на ръководител.

" Истинският проблем беше да останем без избор на ръководител, защото тогава влизахме в една доста неразбираемо юридическо поле, което имаше разнообразни тълкувания. Дали след 13 февруари ние сме постоянно заседаващ общински съвет или сме нередовно заседаващ. Дали да има избори, дали да има разформироване? Щеше да стане в действителност доста проблематична обстановка ", сподели общинският консултант.

Според него диалозите с останалите партии за другите комисии е трябвало да стане още преди избора на ръководител на СОС, само че " това не се случи, тъй като всички отхвърлиха ".

" На всяка една среща, която имахме за избор на ръководител, ние коментирахме и потребността да приказваме за комисиите. Моят мотив тогава беше следният. Хубаво ще изберем ръководител някак си, само че в случай че не се разберем за комисиите авансово, безусловно на идната стъпка, ние още веднъж ще блокираме. Точно и както се получи ", сподели Бонев.

" Гласувахме да се организира това съвещание, макар че казахме категорично, че то съгласно нас не дава отговор на устав, само че не можехме да си тръгнем, тъй като тогава просто щяхме да бъдем упрекнати, че бягаме от отговорност ", разяснява общинският консултант.

" Това, което се получи обаче е вместо да бъдат извършени едни открити, почтени, демократични договаряния за това по какъв начин да бъдат разпределени председателските места на комисиите, тази така наречен " алена женитба " и сглобка на локално равнище се осъществя, само че не с нашето присъединяване ", изясни той.

" Нямаме избор да не се вкараме в " този капан ", тъй като всички останали 38 индивида желаят да заседават, гласоподават, че ще заседават, ще си заседават, ще си разискват. Ние не можем да си тръгнем ".

" Целият този напън, който останалите партии, най-малко обществено твърдяха, че имат " хайде да почнем да работим доста незабавно и доста бързо ", в действителност не се осъществя, тъй като те самите позволиха да се забави с цяла седмица започването на работа на комисиите ", уточни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР