Директните международни полети до остров Бали бяха възобновени след двегодишно

...
Директните международни полети до остров Бали бяха възобновени след двегодишно
Коментари Харесай

След две години пауза: Остров Бали отново е отворен за туристи от всички държави

Директните интернационалните полети до остров Бали бяха обновени след двегодишно спиране поради пандемията. Индонезия реши да отвори курортния остров за туристите от всички страни, само че все пак остава в действие наложителната карантина за всички влизащи в страната, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Още през октомври управляващите споделиха, че Бали ще приема туристи от 19 страни, отговарящи на критериите на Световната здравна организация, като да вземем за пример епидемиологичната конюнктура в тях да е под надзор. Но до до Бали нямаше никакви директни интернационалните полети до през вчерашния ден, когато самолетна компания " Гаруда Индонезия " извърши първия за последните две години. Той потегли от японската столица.

От 16 февруари и Сингапурските авиолинии ще стартират да оферират постоянни полети до Денпасар в Бали, заяви представител на въздушния транспортьор.

Напълно имунизираните туристи би трябвало да се карантинират за пет дни в хотел или на борда на яхти, избрани за задачата от министерството на туризма. Туристите, които са имунизирани единствено с една ваксинна доза против КОВИД-19, би трябвало да се карантинират за седем дни.

Вчера Индонезия регистрира 27 197 нови случая на заразяване и 38 умряли. От началото на пандемията са открити общо над 4,4 милиона потвърдени инфекции.

Новата вълна на болестта в Индонезия, която е провокирана от разновидността Омикрон, е съсредоточена главно в столицата Джакарта, само че през последните дни случаите на заразяване " се усилиха доста " и в Ява и Бали.

Преди пандемията, през 2019 година, летището на Бали приемаше по над 200 интернационалните полета с най-малко един милион пасажери на ден. Островът беше затворен за интернационалните полети, откакто пандемията връхлетя четвъртата по население страна в света през 2020 година

Туризмът е главният източник на доходи за Бали, където живеят над 4 милиона души, които са най-вече хиндуисти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР