Дир.бг разказва трите кървави истории, разиграли се през миналия и

...
Дир.бг разказва трите кървави истории, разиграли се през миналия и
Коментари Харесай

Преди повече от 100 г. Мадам Попова убива 300 мъже

Дир.бг споделя трите кървави истории, разиграли се през предишния и по предишния век.

Мадам Попова

На 25 март в далечната 1909 година е задържана Мадам Алекс Попова от град Самара, направила над 300 убийства на мъже по поръчка.

Архивите напомнят, че през 1879 година мистериозната дама със загадъчна биография основала "агенция”, която предложила на "нещастни дами да ги избави от жестоките им мъже тирани " против възнаграждение.

Мадам Попова умъртвила стотици съпрузи - някои от тях със личните си ръце, други с огнестрелно оръжие, само че най-често с отрова. Тя се запознавала с тях и успявала да постави в напитките или храната им отровно вещество.

Макар да не вземала доста пари от съпругите, с които било злоупотребявано или били "държани в плен ", по този начин натрупала доста финансово положение. Успешният й "бизнес " обаче завършил, откакто съвестта на една от нейните клиентки се пробудила и тя издала Мадам Попова на полицията.

След като бил арестувана, тя нито за момент не посочила, че изпитва някакви скрупули, тъй като за дейностите й имало аргументи. Дори се хвалела с добре свършената работа, изтъквайки, че в никакъв случай не е убивала дами.

Алекс Попова е наказана на гибел и преди присъдата да бъде изпълнена е избавена от гневна навалица мъже, които желали да я линчуват. В последна сметка всеобщата килърка е екзекутирана посредством разстрел в Санкт Петербург през 1909 година.

Полтавската магьосница

По същото време, в което Мадам Попова избивала мъже по поръчка, в едно затънтено село на Полтавската губерния почнали мистериозно да изчезват млади хубави девойки. Момичетата се страхували да излизат от къщи даже през деня.

За шанс, локалният полицейски пристав, който проявявал интерес към криминалистиката, обърнал внимание на особеното и усамотено разположение на къщата на локална жителка - Наталия Кравченя. Въпреки че била на към 60 години, тя изглеждала съмнително млада и по тази причина всички я наричали "вещицата "

Полицаят провел обиск в дома й, където служителите на реда разкрили замаскиран похлупак на пода, отвеждащ в мазето. Там намерили трупове на седем девойки. Още по-големият потрес бил, че телата се оказали обезкървени.

Оказало се, че когато почнала да старее, Кравченя възстановила по окултни книги рецептата на безконечната младост, в която се употребила кръв от девици. Затова тя почнала да убива девойки и да пие кръвта им. Историческите сведения не описват по какъв начин тъкмо е умъртвявала жертвите си, само че килърката била подложена на психиатрична експертиза и лекарите изрично се произнесли, че е безусловно здрава и не страда от психологично заболяване.

Срещу Наталия Кравченя също била издадена смъртната присъда, която била изпълнена неотложно.

Кървавата графиня

Още през 18 век обаче в Русия се прочува още една жестока жена. Даря Салтикова, известна като Салтичиха, е помешчица (земевладелка), която влиза в историята като жестока садистка, умъртвила над 100 от своите крепостни селяни.

Родена през 1730 година в фамилията на видни московски дворяни, тя се оженила за капитана от конния полк Глеб Салтиков. Когато обаче той умрял през 1756 година, 26-годишната Даря се трансформирала в еднолична стопанка на крупно благосъстояние и на към 600 крепостни в парцелите си.

За 7 години тя погубила 138 души, основно дами и девойки, някои от които 12-годишни. Тя ги наказвала за недобросъвестно осъществяване на слугинските им отговорности, като миене на пода или пране. Удряла ги с каквото им попадне, а по-късно били подлагани на бичуване, от време на време до гибел. Салтичиха даже обливала някои от жертвите си с вряла вода или подпалвала косите им . Други пък уморила от апетит или като ги завързвала голи на студа.

В един миг се осмелила да посегне даже и на дворяните. Землемерът Николай Тютчев дълго време бил неин ухажор, само че когато решил да се ожени за друга, Салтичиха едвам не умъртвила и него, и брачната половинка му.

За да бъде спряна, помогнали двама от нейните прислужници, които съумели да избягат и да занесат до двореца на императрицата писмо, с което да подадат сигнал за убийствата.

Таза почнало следствие, а графинята арестувана. Самата Екатерина Втора, наричайки Салтикова „ безчовечна вдовица “, „ изверг на човешкия жанр “ и „ напълно безбожна душа “, разпоредила тя да бъде лишена от дворянско звание, да изтърпи един час на позорния дирек с надпис на гърдите "Мъчителница и душегубка “, а по-късно да бъде изпратена на пожизнен затвор без светлина и право на контакти с външни хора.

Наказанието било изпълнено през октомври 1768 година на Червения площад в Москва. След това графинята била откарана в Ивановския женски манастир под военна защита, където била затворена в килия за "покаяние “. Височината на изкопаното в земята помещение не надвишавала 2 метра и в него нямало никаква светлина. Само до момента в който се храни, затворницата получавала свещ.

Даря Салтикова живяла в подземния си затвор 11 години - до 1779 година, когато режимът й бил омекотен и тя била преместена в каменна пристройка до храма, в която имало прозорче с решетки. Така тя се трансформирала в атракция - доста хора идвали да видят фамозната килърка.

Легендата споделя, че в един миг Салтичиха даже родила дете от един от пазачите си, само че по тази причина няма доказателства.

Даря Салтикова останал там до гибелта си на 27 ноември 1801 година

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР