Dir.bg припомня, че преди няколко дни служител на ведомствотона работник

...
Dir.bg припомня, че преди няколко дни служител на ведомствотона работник
Коментари Харесай

Откриха куп нарушения на служителите, взели книжката на шофьора на паяк, вдигнал колата на техен колега


Dir.bg напомня, че преди няколко дни чиновник на ведомствотона служащ в общинското дружество " Паркиране и репатриране ", тъй като вдигнал персоналния му автомобил поради погрешно прекъсване. Общината разгласи, че ще апелира формирания акт, а в това време ДАИ стартира вътрешна инспекция по случая, която да откри има ли корист със служебно състояние.

Според министертвото на превоза, чиновниците самоволно са се отклонили от авансово одобрения график за работа и са подхванали дейности по инспекция на профилирания автомобил на място, друго от избраното в дневния им график. По време на инспекцията единият от чиновниците е употребявал стоп-палка с надпис " Министерство на вътрешните работи ", вместо стоп-палка на Агенцията, а другият е бил без униформено облекло , което също е нарушаване на вътрешните правила. Констатирани са и други пропуски в организацията на активността на отдела и работата на съответните инспектори.

Предстои дисциплинарен съвет в ИА " Автомобилна администрация " да прегледа предоставените материали от вътрешната инспекция и да предложи следващи дейности, на съображение Закона за държавния чиновник, допълват от транспортното министерство.

По отношение на установените от инспекторите на ОО " Автомобилна администрация " -Пловдив нарушавания по време на инспекцията, комисията е излязла със мнение, че погрешно е признато, че лидерът прави транспорт на товари без лиценз и съпътстващите го документи , защото насилственото пренасяне на паркирани в нарушаване на Закона за придвижването по пътищата коли не е публичен транспорт на товари, по смисъла на Закона за автомобилните транспорти, а се прави в сходство с член 171, т.5 от Закона за придвижването по пътищата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР