Дипломите за завършена гимназия, както и свидетелствата за завършено образование

...
Дипломите за завършена гимназия, както и свидетелствата за завършено образование
Коментари Харесай

Румъния въвежда QR код в гимназиалните дипломи

Дипломите за приключена гимназия, както и свидетелствата за приключено обучение в Румъния, от тази година ще съдържат QR, сподели представителят на държавното управление Михай Константин, съобщи Аджерпрес.
„ По самодейност на Министерството на образованието от 2024 година като доказателство за цифровия преход, през който прекосяваме дружно, гимназиалната тапия, както и свидетелството за приключено обучение, ще съдържат и QR код като неповторим детайл, като тази мярка ще бъде разширена през идната образователна година, т.е. 2024/2025 година, за всички документи за обучение “, сподели Михай Константин на конференция.
Министърът на образованието Лиджия Дека неотдавна разгласи, че от тази година във висшето обучение дипломата за докторска степен ще съдържа QR код, който ще разрешава достъп до информация, която ще улесни верифицирането и удостоверяването на сходството на дипломите директно в базата данни на министерството.
В допълнение от академичната  2024/2025 година всички документи за обучение, издавани на приключили студенти, ще бъдат съставяни на румънски и на британски език и ще бъдат придружавани от приложение само във формат Europass.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР