Дипломацията не може да бъде ръководена от пристъпи на гняв.Това

...
Дипломацията не може да бъде ръководена от пристъпи на гняв.Това
Коментари Харесай

Франция заклейми „пристъпите на гняв” на Тръмп

Дипломацията не може да бъде ръководена от " пристъпи на яд ".

Това предизвести президентът на Франция Еманюел Макрон, откакто срещата на върха Г-7 приключи напрегнато и ерес сред западните съдружници, оповестяват БиБиСи и други медии.

След конференцията на канадския министър председател Джъстин Трюдо в края на двудневния конгрес в Квебек, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разказа домакина като " непочтен и слаб " със известие в " Туитър " на път за Сингапур и изненадващо разгласи, че изтегля подписа на Съединени американски щати от заключителното официално съобщение.

От Елисейския замък оповестиха, че Франция и другите страни от Европейски Съюз ще запазят поддръжката си за заключителната декларация от срещата на Г-7.

" Нека бъдем съществени и да се държим почтено пред нашите нации. Ние сме поели ангажимент и би трябвало да го съблюдаваме ", се споделя в известието на френския водач, представено от Агенция Франс Прес.
" Международното съдействие не може да бъде ръководено от пристъпи на яд и лекомислени изявления ", се добавя още.

Германия също разгласи, че ще остави подписа си под официалното съобщение. Берлин не е сюрпризиран от държанието на Тръмп.

Приетата в събота декларация имаше за цел да понижи напрежението посредством отбрана на " основаната на правила комерсиална система ".

На конференция след срещата на върха канадският водач удостовери позицията си против наложените от Съединени американски щати мита и се закани Канада да реагира с реципрочни ограничения от 1 юли.

Тръмп отговори с поредност от известия в " Туитър ", че е инструктирал администрацията си да не утвърждава официалното съобщение. Той акцентира, че решението му се основава на " лъжите " на Трюдо и на " обстоятелството, че Канада постанова големи мита, засягащи нашите фермери, служащи и компании ".

От пресцентъра на канадския министър председател дадоха отговор, че всичко изразено от Трюдо е изложено по време на диалозите му с Тръмп.

В декларацията се декларира, че Канада, Съединени американски щати, Англия, Франция, Италия, Япония и Германия са съгласни, че е нужна " свободна, обективна и взаимноизгодна търговия ", като се акцентира значимостта да се борят против протекционизма.

Те също по този начин желаеха Москва да приключи дестабилизиращото си държание и да отдръпна поддръжката си за Сирия.

По въпроса за Иран Г-7 дава обещание " непрекъснато " да подсигурява, че нуклеарната стратегия на Техеран е мирна.

За климата страните не са договориха. Съединени американски щати отхвърлиха да се подпишат под обещанието да се извършва Парижкото съглашение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР