Дипломацията е кауза за защита на национални интереси, кауза да

...
Дипломацията е кауза за защита на национални интереси, кауза да
Коментари Харесай

Габриел за Деня на отворените врати в МВнР: Светът има нужда от повече дипломация

" Дипломацията е идея за отбрана на национални ползи , идея да даваш решения на провокации по кротичък път. Ние всички знаем, че имаме светли моменти в историята, в които в най-тежки обстановки се е намирало решение с помощта на дипломацията. Днес, гледайки света към нас, съм сигурна, че има потребност от повече дипломация ". Това сподели заместител министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел към посетителите на Министерството на външните работи (МВнР) в началото на Деня на отворените порти.

Инициативата за събитието е на самата Габриел и мина под надпис " Преоткрий света на дипломацията ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. В рамките на деня на отворените порти жителите и гостите на столицата имаха опцията да прегледат конферентните зали, сбирката от изобразително изкуство и кабинета на министъра, където можеха да поговорят персонално с Мария Габриел и да си създадат фотоси.

Габриел благодари на всички български посланици, огромна част от които участваха на събитието . Тя означи, че дипломацията има своите сложни моменти и хората, които работят в Министерство на външните работи най-добре знаят това.

По думите на Габриел, дипломацията сплотява обичаи и ново. Тази година се навършиха 144 години от основаването на българската дипломатическа работа. Тя настоя всички дружно, ценейки традициите, културата и историята, да погледнем в бъдещето с повече убеденост, с повече познание.

" И когато приказваме за дипломация, тя да е обвързвана със светлината на знанието ", уточни вицепремиерът.
 Мария Габриел горда с първите 100 дни на кабинета
Мария Габриел горда с първите 100 дни на кабинета

Мария Габриел пред ръководителите на задграничните представителства

Припомняме, че ден по-рано Габриел означи, че е горда с първите 100 дни на кабинета по време на форума  " България в многополюсния свят: цели, провокации и решения ".

България би трябвало да задава посока, да оформя решения от европейския дневен ред и дневният ред на НАТО, акцентира тя.

Мария Габриел се обърна към ръководителите на задграничните представителства на Република България , заявявайки, че разчита на всеки да се следва дейна политика, с цел да може дипломатическата работа да отстоява националните ползи в сходство с евроатлантическите полезности. В основата на метода на държавното управление са задачите и целите на страна, сподели още Габриел.

За нея огромните тематики, които би трябвало да бъдат водещи във външната политика на България , са професионална, съвременна и стимулирана дипломатическа работа, ясни процедури за кариерно развиване на дипломатите, почтено възнаграждение, интензивно участие в Европейски Съюз и НАТО,, участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, отбраната и правата на българските жители отвън страната, културна дипломация.
 Мария Габриел си потегли с три послания от срещата с държавния секретар на Съединени американски щати
Мария Габриел си потегли с три послания от срещата с държавния секретар на Съединени американски щати

Подкрепа, съгласуваност и общ отговор на предизвикателствата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР