Дипломатическият персонал на Мексико напуска Еквадор в неделя, каза неговият

...
Дипломатическият персонал на Мексико напуска Еквадор в неделя, каза неговият
Коментари Харесай

Мексикански дипломатически персонал напуска Еквадор след нападение в посолството, каза външният министър

Дипломатическият личен състав на Мексико напуща Еквадор в неделя, сподели неговият външен министър, защото двете страни прекъснаха връзките си, откакто силите за сигурност на Кито нахлуха в мексиканското посолство при нахлуване, което провокира бурни интернационалните рецензии.

„ Нашият дипломатически личен състав напуща всичко в Еквадор и се връща вкъщи с високо вдигнати глави... след нападението против нашето посолство “, сподели външният министър Алисия Барсена в обществената мрежа X, някогашен Twitter.

Тя приказва, откакто Испания, Обединеното кралство и Европейският съюз се причислиха към ръководителя на Организация на обединените нации и страните от Латинска Америка в осъждането на Кито за нападението – което той извърши в опит да арестува някогашния вицепрезидент на Еквадор Хорхе Глас, който се укриваше в посолството.

Глас потърси леговище там предишния декември, откакто против него беше издадена заповед за арест за хипотетична корупция, в ход, който държавното управление на президента на Еквадор Дани...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР