Дипломатическата реч на краля пред френския Сенат получава овации

...
Крал Чарлз получава овации за речта си пред френския сенат,
Коментари Харесай

Крал Чарлз получава овации за речта си пред френския сенат, където той отправи силно изразен призив за победа за Украйна във войната й срещу „ужасяващата“ инвазия на Русия.

Речта, изнесена с части на френски и английски, също подчерта „екзистенциалното предизвикателство“ на изменението на климата .

Имаше внимание, за да се види дали ще има някакъв отговор от краля на промяната на министър-председателя Риши Сунак над нетната нула.

Но дипломатично формулираната реч изглежда избягва всяка кодирана критика.

"Въпреки че предизвикателството, пред което е изправена нашата планета, е едновременно голямо и сериозно, става все по-окуражително да виждаме действия, които се предприемат от нашите правителства, нашите хора и други и повече от частния сектор“, каза кралят пред Сената.

Монарсите говорят по съвет на министри, така че такава официална реч ще се очаква да поддържа политически неутралитет .

Но със сигурност беше неудобен моментът промяната на посоката на министър-председателя на нетната нула да дойде заедно с държавно посещение с акцент върху опазването на околната среда.

Така че все още има вероятност да се проучват признаци за някакво разминаване по отношение на климатичните промени между Даунинг стрийт и Бъкингамския дворец.

Както се случи: Кинг си спомня майката златна връзка с Франция
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР