Дипломатическата мисия на САЩ в Русия предупреди в неделя за

...
Дипломатическата мисия на САЩ в Русия предупреди в неделя за
Коментари Харесай

САЩ призоваха американците в Русия да се готвят с планове за евакуация

Дипломатическата задача на Съединени американски щати в Русия предизвести в неделя за евентуални „ офанзиви “ против хотели, метростанции и други цели в огромните градове на Русия. Съединени американски щати приписаха тези изказвания на неуточнени „ медийни източници “ и предизвестиха американските жители да приготвят „ проекти за евакуация “, само че съветското външно министерство сложи под въпрос предизвестието на Вашингтон.

„ Според медийни източници е имало закани за офанзиви против търговски центрове, железопътни и метростанции и други публични места за събиране в огромни градски региони, в това число Москва и Санкт Петербург “, се споделя в известие от задачата на Съединени американски щати в Русия.

В допълнение към хипотетичната опасност, сигналът предизвестява американците за „ засилено напрежение по съветската граница с Украйна “.

В продължение на близо месец Съединени американски щати поучават американците да не пътуват до Русия и в случай че имат проблеми, да потърсят съдействието на американското посолство или консулство.

Новият сигнал обаче прибавя лист с нови дейности, които американците да подхващат, в това число указания за „ отбягване на тълпи “, „ бъдете нащрек тук-там, посещавани от туристи “ и „ да имат проекти за евакуация, които не разчитат на помощта на държавното управление на Съединени американски щати “.

Природата на хипотетичната опасност е неразбираема и не е явно незабавно за кои „ медийни източници “ се отнася сигналът. В обява в Telegram представителят на съветското външно министерство Мария Захарова попита дали посолството е уведомило съветските управляващи за тази хипотетична опасност и в случай че не, „ по какъв начин би трябвало да се схваща това? “

Нито локалните, нито интернационалните осведомителни организации или огромни медии до момента не са разгласили известия, предупреждаващи за евентуални офанзиви в Москва или Санкт Петербург.

Сигналът на посолството идва в сериозен миг за връзките сред Съединени американски щати и Русия. На фона на експлоадирането на принуждение сред украинските сили и отделилите се райони Донецк и Луганск в Източна Украйна, Вашингтон предизвестява от няколко седмици, че е неизбежна съветска инвазия в Украйна.

Въпреки че голям брой дати, представени от Вашингтон като начални точки за тази инвазия, минаха без произшествия, формалната линия на Белия дом остава, че Москва ще стартира военна атака „ през идващите дни “.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна проруските сили в Донецк и Луганск, че са почнали военни дейности в опит да " предизвикат " Киев в спор, до момента в който военните водачи в тези райони упрекнаха украинските сили, че първи са стреляли.

И двете страни, които механически са в спор от 2014 година, се упрекват взаимно в обстрели и бойкот.

В неделя Байдън свика съвещание на своя Съвет за национална сигурност, с цел да разиска обстановката в Украйна. Докато Съединени американски щати дадоха обещание поддръжката си на украинския президент Владимир Зеленски, Байдън настоя, че американската войска няма да се намесва от негово име в какъвто и да било евентуален спор с Русия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР