Дипломатическата криза, породена от нахлуването на еквадорските власти в посолството

...
Дипломатическата криза, породена от нахлуването на еквадорските власти в посолството
Коментари Харесай

Трима министри в Еквадор даваха обяснения за нахлуването в мексиканското посолство

Дипломатическата рецесия, подбудена от нахлуването на еквадорските управляващи в посолството на Мексико предходната седмица, прерасна в законодателна сесия. Най-малко трима министри бяха призовани да обяснят обстоятелствата към случая пред Комисията по интернационалните връзки. Споровете сред ръководещата партия и опозицията преобладаваха на съвещанието, на което депутатите с най-голямо посланичество в Асамблеята - Движението за гражданска гражданска война на предходния президент Рафаел Кореа - зададоха въпроси на министрите по отношение на нахлуването.

Законодателите си размениха обвинявания още преди да стартират изказванията на министрите. В един миг ръководителят на Комисията Джонатан Пара предизвести законодателите, че могат да бъдат отстранени от защитата. В речта си министърът на вътрешните работи Моника Паленсия оправда статута си на двойно еквадорско-мексиканско поданство, като отхвърли рецензиите, които я жигосаха като " предателка на родината " поради решението на държавното управление да нахлуе в мексиканското посолство.
Поисках още един път посредством външния министър на Еквадор от посолството на Мексико предаването на Хорхе Глас. Политиката ни е и ще бъде нулева приемливост към корупцията. Приканих държавното управление да не денатурализира дипломатическата задача на една страна.
Моника Паленсия, министър на вътрешните работи

След случая в посолството външният министър на Еквадор Габриела Зомерфелд, която също присъстваше на свикването на законодателната комисия, се оправда, че обиските са били разпоредени от президента Даниел Нобоа заради това, че имало " непосреден риск от бягство " на Глас. Инцидентът докара до наказание и отправяне на апел към интернационални конгреси да отхвърлят нарушаването на интернационалните правила от страна на Еквадор. Във вторник разногласието беше разискван и от Организацията на американските страни. На собствен ред Хорхе Глас съобщи, че е било упражнявано принуждение върху него в ареста.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР