Дипломати №1 на Германия и Великобритания пристигнаха на визита в

...
Дипломати №1 на Германия и Великобритания пристигнаха на визита в
Коментари Харесай

Дипломати №1 на Германия и Великобритания на визита в Израел

Дипломати №1 на Германия и Англия дойдоха на аудиенция в Израел. Посещението им идва на фона на ескалацията на напрежението в района след офанзивата на Иран против Тел Авив.

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок и английският външен министър Дейвид Камерън
посетиха Израел за диалози под формата на спешна дипломация, съобщи ДПА.
Двамата се срещнаха с израелския президент Ицхак Херцог. Те възнамеряват да проведат спомагателни диалози с висши израелски чиновници по обособен, само че съгласуван метод.

Бербок се срещна и с израелския си сътрудник Израел Кац по време на визитата. То е седмото за нея след смъртоносните офанзиви на бойци на палестинската формация „ Хамас “ против градове и кибуци в Южен Израел. Атаката бе на 7 октомври.

Преди да завърши с визитата си по-късно през днешния ден Бербок би трябвало да се срещне и с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. А също и с някогашния опозиционен водач Бени Гац, който е част от израелския боен кабинет, съобщи Българска телеграфна агенция.

В центъра на полемиките са опасенията, че продължаващата война в линията Газа може да прерасне в огромна районна война. В събота Иран предприе обилни въздушни набези против Израел. Атаката бе в отговор на удара на 1 април по иранското посолство в Дамаск.
Израелски публични лица в този момент дават обещание остра контраофанзива против Иран.
Съюзниците на Израел са обезпокоени, че сходен отговор може да подхрани серпантина от нестихващо принуждение, и приканват за въздържаност.

По време на идните си диалози Бербок евентуално ще засегне и филантропичното състояние на страдащото цивилно население в линията Газа. През последните няколко седмиците тя нееднократно прикани Израел да разреши повече доставки на помощи.

Предишното посещаване на първия посланик на Германия в Израел беше в края на март. По-късно през днешния ден Бербок ще отпътува за Италия. Там ще се срещне с външните министри на страните от Групата на седемте най-развити стопански системи (Г-7).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР