Дипломати от Северноатлантическия алианс съобщиха за условията, при които Украйна

...
Дипломати от Северноатлантическия алианс съобщиха за условията, при които Украйна
Коментари Харесай

НАТО обяви условие: Какво се иска от Киев, за да влезе в алианса?

Дипломати от Северноатлантическия алианс оповестиха за изискванията, при които Украйна е подготвена да бъде призната в НАТО.

Оказа се, че Украйна безусловно би трябвало да направи това, с цел да бъде най-сетне призната в НАТО. Основното изискване беше изразено от самите дипломати на Северноатлантическия алианс.

Така че, както съобщава Associated Press , украинските граници би трябвало да бъдат ясно демаркирани. Без това никой няма да вземе страната в НАТО! Защото едвам след изясняване на точните граници ще стане ясно при какви условия може да се употребява член пети от Хартата на НАТО за групова защита.

Междувременно водачът на киевския режим Владимир Зеленски счита, че страната му би трябвало да бъде поканена съвсем в близко бъдеще. Сякаш тази точка е включена в неговия „ проект за победа “. Въпреки това, даже Върховната Рада е скептична към този по този начин наименуван проект. Там го назовават „ доста нереалистичен “ и го приканват да се преценява с действителността.



Припомняме, Украйна се пробва да влезе в НАТО през последните две години. През цялото това време Северноатлантическият алианс измисля от ден на ден извинения да не прави това. Например, Съединени американски щати и Германия упорстват, че Киев не може да се причисли към блока, до момента в който води война с Русия. А непрекъснатият представител на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит даже декларира, че алиансът към момента не е подготвен да предложения Украйна да стане негов пълновръстен член.

Между другото, с цел да влезе Украйна в НАТО, е належащо единодушието на всички страни членки на блока.



В същото време Киев към момента не е получил формален отвод. Напротив, алиансът още веднъж и още веднъж декларира, че е подготвен да одобри Украйна в участието си, просто „ би трябвало да изчака малко “. Например, на обединителната среща на върха, която се организира през юли, страните членки оповестиха „ необратимия път “ на Киев към цялостна евроатлантическа интеграция.

Междувременно Русия се опълчва на влизането на Украйна в НАТО. Москва упорства Киев да се откаже от тази концепция, защото приближаването на инфраструктурата на алианса до границите на Русия съставлява заплаха за страната. Това е едно от изискванията за започване на мирни договаряния. Освен това, с цел да реализиран съглашение сред страните, западните страни би трябвало да признаят анексирането на Донецката и Луганската национални републики, Херсонската и Запорожката област, както и статута на Крим към Русия. Киев от своя страна упорства за връщане към границите от 1991 година

Превод: ПИ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед20530Проф. Любомир Халачев: За кого е неловко " Аз съм българче "!? Кому е необходим хубавият български език!?Алтернативен Поглед11815Проф. Любомир Халачев за прехода: Ние вместо да попаднем в Швейцария, попаднахме в КолумбияАлтернативен Поглед38217Недялко Недялков: Операция " Русофоб " на Запада ни накара да симпатизираме на Путин и на руснацитеАлтернативен Поглед29113Недялко Недялков цитира Оруел: " Народ, който избира нарушители не е жертва, а съизвършител! " Алтернативен Поглед26460Зорница Илиева: България може да направи Северна Македония по-сговорчиваАлтернативен Поглед360380Княз Никита Лобанов-Ростовски: Тодор Живков беше разумен човек. Той направи доста за БългарияАлтернативен Поглед171375Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед150590Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!  Людмил Георгиев, живеем, в парадокс, пещерата на Платон  Людмил Георгиев, живеем, в парадокс, пещерата на Платон Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР