Дипломати от Русия и САЩ се срещнаха днес в Истанбул,

...
Дипломати от Русия и САЩ се срещнаха днес в Истанбул,
Коментари Харесай

Представители на Русия и САЩ обсъждат трудни въпроси в Истанбул

Дипломати от Русия и Съединени американски щати се срещнаха през днешния ден в Истанбул, предадоха ТАСС и Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Руският заместник-външен министър Сергей Рябков сподели, че срещата е на равнище ръководители на отдели в министерствата на външните работи на двете страни.

По думите му това е техническа среща и не би трябвало да бъде обсъждана като сигнал, че двете страни са подготвени да възобновят разговора по " значими въпроси ".

Неназован източник, представен от ТАСС, съобщи, че на срещата ще бъдат разисквани " сложни въпроси ", в това число визите, личния състав на посолствата и работата на институциите и организациите на Русия и Съединени американски щати в чужбина.

Числеността на личния състав както на съветското посолство във Вашингтон, по този начин и на американското в Москва беше доста понижена през последните години след поредност взаимни експулсирания, при които десетки дипломати на Русия и Съединени американски щати бяха върнати в своите страни.

Началникът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин и ръководителят на американското Централно разследващо ръководство Уилям Бърнс се срещнаха в Анкара на 14 ноември. Това бяха най-високопоставените чиновници на двете страни, осъществили персонален контакт, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари, отбелязва Ройтерс.

В края на ноември Русия се отхвърли от планувана среща в Кайро за разискване на подновяването на инспекциите на нуклеарните оръжия според съглашението " Нов СТАРТ ". Тя упрекна Съединени американски щати за анулацията на срещата в последния миг, като съобщи, че не е имала различен избор с изключение на да се откаже, откакто американците са споделили, че не желаят да разискват по-широкообхватен дневен ред на " стратегическа непоклатимост " при договарянията.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР